Afbeelding
Foto: P. Rozeboom

Op zoek naar de familie Kroon

Hillegom n Op de facebookpagina: Je bent Hillegommer als... stond dit weekend een oproep van Tjarco Schuurman. Hij schrijft: 

"Ik hoop op hulp vanuit Hillegom! Wij zijn op zoek naar familie van Theodorus Benedictus Bonefacius Hendrikus Kroon. 

Geboren in december 1905 te Hillegom, daar ook opgegroeid maar in 1939 geëmigreerd naar Canada. Daar heeft hij als boer gewerkt maar al snel is hij in dienst gegaan bij het Canadese leger. 

Sergeant Kroon sneuvelde op Sicilië en ligt daar begraven op Agira Canadian War Cemetery. 

Begin november hebben wij foto’s geplaatst bij 350 van de 490 graven voor Remembrance Day (11 November). In 2023 is het 80 jaar na de invasie van Sicilië en dan gaan wij wederom die kant op om alle foto’s te plaatsen. Maar wij zijn al tijden op zoek naar de foto van Theodorus Kroon. Het mag niet zo zijn dat we straks alle Canadezen hebben gevonden, maar dat we onze landgenoot missen. 

Wij willen graag in contact komen met deze tak van de familie Kroon. Hopelijk zijn er Hillegommers die ons kunnen helpen..."

Reacties kunnen naar de oproep op facebook of naar de redactie: redactie@dehillegommer.nl.


Reserveren voor kerstdienst 

Hillegom n Wie Eerste Kerstdag de kerstochtenddienst in de Maartenskerk wil bijwonen kan van tevoren een plek reserveren.

De Protestantse Gemeente Hillegom heeft besloten de dienst door te laten gaan; er zijn echter maar 100 plekken in de kerk beschikbaar. De traditionele kerstavonddienst die gepland stond op vrijdagavond 24 december om 21.00 uur is vanwege de coronabeperkingen afgelast.

Reserveren voor kerstochtend kan via de telefoonnummers 0252-518773 en 0252-515182.

De kerstdienst begint om 10.00 uur en is ook te volgen via kerkdienstgemist.nl.