De deelnemers maakten kerststukjes en deden in de middag mee aan de pyjamaparty.
De deelnemers maakten kerststukjes en deden in de middag mee aan de pyjamaparty. Foto: Renée de Leeuwe

Kerststukjes maken en een pyjamaparty bij ‘Op Lis’

Algemeen Senioren

De senioren die donderdag 16 december bij Dagbesteding ‘Op Lis’ kwamen, hadden een drukke dag. Eerst kon men in de weer met dennentakken en hulst, later mocht zelfs de pyjama of badjas aan. Maar niet voor een middagdutje. Het was juist een heel actieve middag waarbij veel gelachen werd.

In de ochtend werden gezamenlijk kerststukken gemaakt. Op de tafels lag een hele berg met dennentakken, hulst, klimop en ander blad, schalen, bloempotten en andere frutsels, klaar om mee aan de slag te gaan. Onder begeleiding van Ada, Lenie en Renée werd uitgelegd hoe je de oase klem zet en een kerststuk nu eigenlijk opmaakt. Met veel enthousiasme ging iedereen van start. Degenen die wat hulp konden gebruiken werden natuurlijk bijgestaan met het uitwerken van hun eigen idee voor het kerststuk. Alles werd uit de kast getrokken, prachtige linten, dennenappels, kerstballetjes en zelfs veren. De resultaten waren prachtig! Degenen die na het maken van een eigen kerststuk nog zin hadden om door te fröbelen, maakten nóg meer kerststukken. Deze overige kerststukken worden te koop aangeboden op een tafel bij Fysiotherapie Boot & Broersen, net als de mooie kersttafereeltjes die eerder gemaakt werden. De opbrengst hiervan gaat naar het Seniorencentrum Bollenstreek - waar ‘Op Lis’ onderdeel van is - met als doel om uiteindelijk een duofiets, regenjassen met eigen logo, een eigen pand voor de dagbesteding én een nieuwe rolstoelbus te kunnen aanschaffen.

CIOS-studenten
Na het maken van de kerststukken en de gezamenlijke warme lunch waren de tweedejaars CIOS-studenten uit Haarlem, Guus, Lianne, Suus en Ardie, aan de beurt. Zij gaven een pyjamaparty. Van thuis meegebrachte badjassen en kerstmutsen werden uit de tassen gehaald, en iedereen verkleedde zich. Tot grote hilariteit van de groep trok een krasse 90-jarige dame zelfs haar bloemetjespyjama aan! Vervolgens werden de senioren ingedeeld in drie groepen, en beurtelings speelden ze een ander spel. Zo was er een ‘Ren je Rot-memory’ en een knuffelwerpspel en de deelnemers konden ook een balletje trappen. Het werd helemaal een dolle boel bij de rollatorrace, die veel actie en pret opleverde. Alles bij elkaar was het weer een heel gezellige dag bij ‘Op Lis’.