Laat een kerstgedichtje op maat maken

Hillegom n Geen grote familiediners bij de kerstboom dit jaar. Maar het is natuurlijk wel heel leuk om vrienden en familie te verrassen. En hoe leuk is dat niet met een maat geschreven gedicht. Dat kan via de Bibliotheek Gedichtenservice...

Een verzoekje aanvragen kan via het aanvraagformulier op www.bibliotheekzuidkennemerland.nl. Via over ons, nieuwsoverzicht en bibliotheek gedichtenservice. Huisdichter Mike Warners van de Bibliotheek Gedichtenservice schrijft het gedichtje op een digitale kerstkaart. De digitale kerstkaart kan verstuurd worden per WhatsApp of mail. De Kerstgedichtenservice is actief van 20 tot en met 24 december. 


Kerken gesloten

Streek n De parochie Sint Maarten heeft vorig jaar vanwege de corona-maatregelen alle zeven kerken gesloten gehouden op beide Kerstdagen. Parochianen konden digitaal wel twee vieringen meemaken. De parochie hoopte dit jaar op een andere invulling, maar dat lukt vanwege de nieuwe maatregelen niet. De volgende maatregelen heeft de parochie genomen:

·De vieringen op kerstavond en op 25 en 26 december komen allemaal te vervallen. Voor de avond van 24 december wordt er een alternatief aangeboden. De reeds geplande vieringen in de Sint Matthiaskerk in Warmond gaan door, maar met alleen de voorgangers en de kosters. De kerstmuziek komt van een cd. Het is jammer genoeg niet mogelijk om kerkgangers tijdens deze vieringen fysiek aanwezig te laten zijn. De twee vieringen om 19.00 uur en 21.00 uur kunnen digitaal gevolgd worden via www.kerkdienstgemist.nl/stations/1676-St-Matthias. Er is voor de Sint Matthiaskerk gekozen, omdat deze kerk dit jaar de hoofdkerk is.

 (Lees het hele bericht op: www.dehillegommer.nl)

Ook heeft de parochie hier de technische mogelijkheid om de viering digitaal uit te zenden. Ook ‘Kindje Wiegen' komt jammer genoeg te vervallen. De Oudjaarsvieringen op de avond van 31 december kunnen eveneens helaas niet doorgaan. Wel zal er om 16.00 uur een dank-lof zijn in de Sint Matthiaskerk in Warmond. Op Nieuwjaarsdag is er om 10.00 uur een viering vanuit de Sint Matthiaskerk in Warmond. Deze is door iedereen digitaal te volgen via de eerder genoemde link. Voor alle andere ‘gewone' weekenden geldt dat er voorlopig alleen een digitale viering zal zijn op zaterdag om 19.00 uur vanuit de Sint Matthiaskerk in Warmond, te volgen via bovengenoemde link. Dit zal zo zijn totdat blijkens een nieuwe persconferentie versoepelingen mogelijk worden.