Afbeelding
Foto:

Lisse komt verenigingen en stichtingen tegemoet

Lisse n  De gemeente Lisse zet een rijksbijdrage in om verenigingen en stichtingen financieel tegemoet te komen bij de controle op coronatoegangsbewijzen. De Rijksoverheid heeft het geld specifiek voor dit doel aan gemeenten beschikbaar gesteld. Verenigingen en stichtingen die in de periode van 22 september 2021 t/m 31 december 2021 hiervoor kosten hebben gemaakt die voor vergoeding in aanmerking komen, kunnen nu een aanvraag indienen.

Elke vereniging of stichting in Lisse die kosten heeft gemaakt voor controle op het coronatoegangsbewijs, kan online een aanvraag indienen via de gemeentelijke website www.lisse.nl. De kosten moeten gemaakt zijn voor de toegangscontrole bij activiteiten die in de gemeente Lisse hebben plaatsgevonden. De gemeente heeft een regeling opgesteld waarin de voorwaarden voor toekenning staan en de manier waarop de aanvraag online kan worden ingediend. De aanvrager kan op grond van deze regeling maximaal € 4.000,- terugvragen voor gemaakte kosten voor controle op het coronatoegangsbewijs. In totaal kunnen de uit te keren bedragen nooit meer zijn dan de Rijksbijdrage die de gemeente ontvangt. De ingediende facturen moeten duidelijk in verband staan met het naleven van de tijdelijke regeling maatregelen COVID-19. Te denken is aan de inhuur van ondersteunend personeel voor de controle op coronatoegangsbewijzen in de vorm van professionele beveiliging, inzet van vrijwilligers of aangeschafte scanapparatuur.

 

Aanvraagtermijn

De subsidie kan tot en met 16 januari 2022 online worden aangevraagd. De voorwaarden zijn ook te lezen op de website van de gemeente www.lisse.nl. Bij vragen kan je een e-mail sturen naar corona@hltsamen.nl.


Bollen brengen 3000 euro op 

HILLEGOM n In de Hoftuin was zaterdag 30 oktober een bollenmarkt, waarvan de opbrengst bestemd was voor Fietsmaatjes Hillegom/Lisse. 

De markt werd georganiseerd door Hillegom Marketing, die deze stichting had uitgekozen om de opbrengst aan te schenken. Er werd voor 2640 euro omgezet. Het restant van de bollen werd verkocht aan Tespelduyn en zo ontstond er een prachtig eindbedrag van 3000 euro. De kerstman die afgelopen zaterdag in het centrum was kreeg de eer om deze cheque aan de voorzitter van Fietsmaatjes Hillegom/Lisse, Ferdinand Warmerdam te overhandigen. Warmerdam doet de sponsorwerving voor de Stichting. Dit vond plaats bij Villa Flora.


(Foto en tekst: Annemiek Cornelissen)