Diensten PG Lisse i.w. via internet te volgen

Lisse n De diensten in de Grote Kerk van de Protestantse Gemeente Lisse in wording vinden de komende weken plaats zonder kerkgangers in verband met de aangescherpte coronamaatregelen. 

De diensten worden uitgezonden met beeld en geluid via kerkomroep.nl en YouTube. Vrijdag 24 december is er om 19.00 uur een uitzending van de gezinsdienst en om 22.00 uur een uitzending van de kerstnachtdienst, beide met Ramona van den Hoed. Op zaterdag 25 december is om 10.00 uur de kerstdienst te zien met ds. A. Moolenaar. Zondag 26 december gaat ds. M. van Duijn voor in de dienst die om 10.00 uur uitgezonden wordt. 


Corso's nu op Erfgoedlijst

cultuur n Het Bloemencorso van de Bollenstreek en de Flower Parade Rijnsburg zijn samen met andere Nederlandse corso’s op 16 december door UNESCO uitgeroepen tot Internationaal Immaterieel Cultureel Erfgoed.

De vermelding op de Internationale Immateriële Culturele Erfgoedlijst is belangrijk; het helpt corso’s aan een grotere zichtbaarheid bij een nationaal en internationaal publiek. Het helpt de corso’s ook aan meer status en waardering. Voor de betrokken partijen die de corso’s organiseren, betekent dit meer gemak in het onderhouden van contacten met de media en bij het vinden van sponsoren. Met de vermelding wil UNESCO ook de samenwerking tussen de corso’s stimuleren, zowel nationaal als internationaal. 

Erfgoed vervult een verbindende rol in de samenleving. Materieel erfgoed zoals gebouwen kun je beschermen door deze goed te onderhouden. Immaterieel erfgoed, zoals de traditie van de corso's en inzet van de vele vrijwilligers is levend erfgoed. Levend erfgoed kun je alleen behouden door steeds opnieuw jongere generaties aan je te binden. En daarvoor is het belangrijk dat de corso's zorgvuldig met de tradities omgaan én blijven vernieuwen. Op die manier voelen ook de jongere generaties zich aangetrokken en kunnen komende generaties blijven genieten van alle corso's. Inmiddels staan 21 van de ongeveer dertig Nederlandse corso's op een van de landelijke Immaterieel Erfgoedlijsten. Wil je weten welke daar allemaal op staan? Ga naar immaterieelerfgoed.nl/ en zoek op corso.