Van mondkapjes tot vuurwerkafval: alles ging de groene zakken in. | Foto: PR.
Van mondkapjes tot vuurwerkafval: alles ging de groene zakken in. | Foto: PR. Foto:

Zwervuil actie met Hillegom Schoon

Hillegom n Groenlinks Hillegom heeft afgelopen zaterdag een schoonmaakactie gehouden.

Op hun sociaal media kanaal hebben plaatsten ze foto's over de actie die plaatsvond in de wijk Elsbroek: "Voor deze actie hebben wij de samenwerking met Hillegom Schoon opgezocht. Onze fractie werd vertegenwoordigd door Dick van Egmond, Kevin van Eeuwijk en Renate Damo.

Samen met vrijwilligers van Hillegom Schoon zijn wij bij de Plus supermarkt en omgeving zwerfvuil gaan opruimen. Van mondkapjes en hele dozen tot aan vuurwerkrestanten. De inwoners die ons bezig zagen vonden dit een sympathieke actie. Ook hebben wij mooie gesprekken met inwoners mogen voeren waar wij zeker wat mee kunnen en gaan doen."


Rijbewijskeuringen CBR voor senioren

Hillegom n Een medische keuring voor het verlengen van het rijbewijs is nodig wanneer iemand 75 jaar of ouder is of wanneer iemand een zogenaamd groot rijbewijs (C/D/E) gaat halen of vernieuwen, of wanneer iemand om medische reden een arts moet bezoeken van het CBR.

Automobilisten kunnen zich via RegelZorg in Stichting Cultuur Beleving Hillegom op woensdag 26 januari en woensdag 16 februari medisch laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.

Een afspraak voor het spreekuur kan uitsluitend worden gemaakt via RegelZorg via www.regelzorg.nl of tijdens kantooruren via de afsprakenlijn: 088 2323 300. Het laten invullen van een rapport oogarts is mogelijk via www.regelzorg.nl/oogarts of na een telefoontje met bovenstaand telefoonnummer.

Alle rijbewijshouders dienen zelf de einddatum van zijn of haar rijbewijs in de gaten te houden en zeker vijf maanden vóór deze datum met het verlengen van het rijbewijs te beginnen, indien er ook een medische keuring moet plaatsvinden. 

De eerste stap is het kopen en invullen van een Gezondheidsverklaring. Dat kan online op mijn cbr.nl, via DigiD met SMS- of App-verificatie. Een papieren Gezondheidsverklaring is te koop bij de meeste gemeenten of via RegelZorg.


Deze vragenlijst moet eerst zelf ingevuld opgestuurd worden naar het CBR. Als antwoord volgt het CBR verslag (soms meer dan één), dat de keuringsarts moet invullen. Op dát moment is het pas mogelijk om een afspraak te maken voor de keuring.
De artsen waar RegelZorg mee samenwerkt, zijn aangesloten bij ZorgDomein. Zij vullen de formulieren digitaal in en versturen deze direct naar het CBR. Meer informatie over de procedure staat op de site van RegelZorg.