Kandidatenlijst D66 Lisse

Lisse n D66 Lisse heeft haar verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. De leden hebben ingestemd met het voorstel dat de speciaal ingestelde programmacommissie had voorgelegd. 

De belangrijkste thema’s voor de aankomende verkiezingen zijn: Wonen, Klimaat en Onderwijs. Het volledige programma is binnenkort te lezen op lisse.d66.nl. Ook zijn naast lijsttrekker Tim Ravesteijn de overige kandidaten bekend. Dit zijn huidig fractievoorzitter Gabriëlla Eekhout-Saiu, raadslid Jacqueline van Dooren die voor haar derde termijn gaat en nieuwkomer Albertine Magnée-Meijer. Voormalig wethouder en partijleider Jeanet van der Laan sluit de lijst af als lijstduwer. In januari gaan de (kandidaat-)raadsleden wandelen en u kunt als inwoner van Lisse met ze mee, bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een onderwerp. U kunt zich hier opgeven: lisse.d66.nl. Tijdens de wandelingen zullen de raadsleden zich houden aan de op dat moment geldende corona-maatregelen.


Verkiezingsprogramma CDA Lisse

Lisse n Ilona Trompert-van der Meer, voorzitter CDA Lisse, heeft het verkiezingsprogramma van het CDA Lisse overhandigd aan lijsttrekker Kees van der Zwet.

Met de titel ‘Zij aan zij in Lisse’ geeft het CDA Lisse aan dat iedereen ertoe doet en iedereen meedoet en meedenkt, want samen maken wij Lisse mooier. Kees van der Zwet: ”In dit programma geven we een lokaal antwoord op de uitdagingen waar Lisse voor gesteld staat, zodat Lisse ook in de toekomst een fijne plek blijft om te wonen, te werken en te recreëren.” 

Het verkiezingsprogramma is te lezen op de website cda.nl/zuid-holland/lisse.


Dienst Protestantse Gemeente Lisse 

Lisse n In de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33 vindt zondag 16 januari om 10.00 uur een dienst plaats.

Voorganger is pastor L.J. Hoogerwerf uit Koudekerk. Kom alleen naar de dienst als u geen klachten heeft. Alleen toegang via de hoofdingang, draag een mondkapje tijdens verplaatsing, houdt 1,5 meter afstand van elkaar (geldt niet voor gezinsleden), ontsmet de handen bij binnenkomst, alleen zitten op plekken voorzien van een groene kaart. Er is geen koffiedrinken na afloop van de dienst. De dienst wordt met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en YouTube.

Op 16 januari begint ook de Gebedsweek voor Eenheid van de Raad van Kerken Lisse. Kijk voor meer informatie hierover op de Servicepagina van deze krant.


Kleine coronahulp gaat door

Regio n Vrijwilligersinitiatieven kunnen maximaal € 2.500 aanvragen om mensen in eenzaamheid en voedselnood te helpen, dankzij Haella Stichting en Fonds 1818.

In maart 2020 startten deze twee stichtingen het initiatief Kleine coronahulp, waarna tientallen fondsen zich bij hen aansloten. Kleine coronahulp geeft donaties aan vrijwilligersprojecten die zich richten op eenzame mensen en mensen zonder toegang tot voedsel als gevolg van de coronacrisis. Mooi om te zien hoe inmiddels 400 projecten uit het hele land langs deze weg zijn ondersteund. 

Vanwege de nieuwe lockdown per 19 december is besloten dat Kleine coronahulp doorgaat en open blijft staan voor aanvragen. Alle informatie, de voorwaarden en aanvraagprocedure vind je op de website kleinecoronahulp.nl.