Gratis GeZZond Check

REGIO n Gezondheid is kostbaar, maar hoe gezond bent u eigenlijk? Om hier inzicht in te krijgen organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check. Deze Check is eenmaal per twee jaar gratis wanneer u bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd bent (met uitzondering van AV Gemak, AZVZ en AV-GeZZin Compact). Maak snel een afspraak. Dit is de kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen van uw gezondheid.

Tijdens deze GeZZond Check wordt uw cholesterol, uw bloedsuikergehalte en uw bloeddruk gemeten. Uw saturatie (zuurstof) en uw lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat u verzekerd bent van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Daarnaast krijgt u een vragenformulier over uw gezondheid en die van uw familie. Op basis van de resultaten ontvangt u direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt uw privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico’s aan het licht brengen, zodat u hier tijdig iets aan kunt doen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte. Er wordt gewerkt volgens de COVID-19-maatregelen van het RIVM. Onze medewerkers houden 1,5 meter afstand en mijden fysiek contact. Wanneer fysiek contact onvermijdelijk is wordt gebruik gemaakt van beschermingsmiddelen.


Voor meer informatie of een afspraak voor een GeZZond Check kunt u op werkdagen tussen 08.30 en 16.30 uur (vrijdag tot 12.00 uur) contact opnemen met de afdeling Ledenservice via telefoonnummer 071 – 409 32 23 of e-mailadres ledenservice@marente.nl. Voor meer informatie of direct aanmelden kunt u ook terecht op de website: www.marente.nl/check.


Goede buur beter dan verre vriend

Hillegom/Lisse n Na de start van Buurtkracht Hillegom vorig jaar april, maakt WelzijnsKompas dit jaar ook de start met het project in Lisse. BuurtKracht staat voor omzien naar elkaar, verbondenheid en elkaar een helpende hand bieden. In de buurt, in je eigen straat. Het gezegde luidt niet voor niets: Beter een goede buur, dan een verre vriend. Goede buren maken dat je je thuis, veilig en gezien voelt.

Er doen inmiddels 20 straten mee met BuurtKracht in Hillegom. Als je meedoet met BuurtKracht als straatverbinder ontvang je een 'Potje BuurtKracht' met daarin een bedrag om te gebruiken voor lief & leed attenties in de straat zoals; een fruitmandje bij ziekte, een verjaardagskaartje of een bloemetje om iemand in het zonnetje te zetten en om een nieuwe buur te verwelkomen in de straat. De straatverbinders in Hillegom hebben al meerdere buren namens de straat verrast met een bloemetje. Daarnaast organiseerde de straatverbinders in de Eboralaan in Hillegom een mooi samenzijn met buren op de landelijke Burendag in september. Een moestuinbak werd samen in elkaar gezet en een minibieb. 

Om te zorgen voor wat extra lichtpuntjes in de donkere decembermaand, bood WelzijnsKompas de straten die meedoen met BuurtKracht een kerstboom aan voor in de straat. In de Johannes Vermeerlaan in Hillegom werd er door de straatverbinder gezorgd voor een mooie ontmoeting bij de straatkerstboom. "Het is was een groot succes. Heel leuk, gezellig en gewenst. Het zorgde voor verbondenheid onder de straatbewoners. Zó mooi!" Op de Stationsweg werd de straatkerstboom omgedoopt tot een wensenboom. Op kerstavond hing de boom vol met wensen van buurtbewoners. 

Iedereen die het belangrijk vindt dat er fijn burencontact is, kan zich aanmelden. Buurtwerkers Carlijn French en Dionne Scheepmaker vertellen graag meer over BuurtKracht in Lisse tijdens de online informatiebijeenkomst op donderdag 27 januari van 19.00 tot 20.00 uur. Meer info of aanmelden via Dionne Scheepmaker d.scheepmaker@welzijnskompas.nl of 06-45331545.