Vreedzame demonstratie tegen lockdown

Lisse n Een dag voor de persconferentie van het nieuwe kabinet liep een groep van naar eigen zeggen 150 mensen met lichtjes vanaf de ceder bij 't Vierkant een rondje door Lisse om te protesteren tegen de coronamaatregelen. 

Het was een vreedzaam protest op die donderdagavond; met de lichtjes werd verbinding aangetoond en aandacht gevraagd voor de toekomst van de jongere generaties in ons land. De demonstratie bleek niet aangekondigd bij de gemeente, die daar een vergunning voor moet verlenen. Bij het rondje door Lisse waren ook boa's aanwezig die toezagen op een rustig verloop. Rond 21.30 uur waren de meeste deelnemers weer huiswaarts gekeerd. (Bron: Bo)

Tijdens de persconferentie van vrijdagavond werd voor een deel tegemoetgekomen aan de wens van veel mensen: winkels en sportscholen zijn weer open, de contactberoepen mogen weer aan de slag en ook op het mbo, hbo en de universiteiten vinden lessen weer gewoon op locatie plaats. Dat de horeca en de cultuursector nog niet open mogen, is een harde klap voor deze branches.


Dienst Pauluskerk PG Lisse i.w.

Lisse n In de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33 vindt zondag 23 januari om 10.00 uur een dienst plaats met ds. M. van Duijn.

De dienst is niet te bezoeken, maar wordt met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en YouTube. Wellicht worden er weer versoepelingen bij de komende persconferentie op vrijdag 25 januari bekendgemaakt, waardoor kerkgangers de diensten ook weer kunnen bijwonen. Tot die tijd zijn alleen de ambtsdragers bij de dienst welkom.