De Jong weer open, maar leeft mee met horeca en cultuursector

Hillegom n Commercieel directeur Harry de Jong van De Jong Kampeer & Recreatie is blij dat zij sinds zaterdag de deuren van de showroom en winkel in Hillegom – De Zilk weer mogen openen na berichtgeving over de versoepelingen van de coronaregels voor de detailhandel, hoger onderwijs, contactberoepen en sport. 

"We leven mee met de horeca en cultuursector en hopelijk komen hier ook spoedig versoepelingen voor. De impact van de preventieve harde lockdown op het d agelijks leven is groot en vraagt veel van iedereen. Nu wij weer open mogen biedt dit veel perspectief voor onze klanten om onze showroom te bezoeken. We hebben steeds gezegd dat we veilig kunnen werken met mondkapjes op en 1,5 meter afstand houden is bij ons geen enkel probleem omdat de winkel en showroom erg ruim zijn opgezet.


Sportverenigingen onder één dak

Hillegom n Sportverenigingen SDO Korfbal, SDO Tafeltennis, JBH Hillegom en Boogschietclub De Tulp hebben een nieuw plan voorgesteld tijdens de raadscommissie van 13 januari. 

De verenigingen willen samen verder in één pand. De planontwikkeling is gestart in 2016, nu doen de vier verenigingen opnieuw een voorstel aan de raad voor een onderkomen van de verenigingen en verbouwing van het huidige SDO-gebouw. Iedere vereniging behoudt daarbij haar eigen identiteit.

De geschatte bouwkosten van het project bedragen 1,1 miljoen euro. Dit bedrag zal volgens de verenigingen op een duurzame manier besteed worden. De definitieve beslissing wordt tijdens de raadsvergadering van 24 februari genomen. | Bron: BO.