Rie van Ruiten vierde haar 99e verjaardag.
Rie van Ruiten vierde haar 99e verjaardag. Foto: Renée de Leeuwe

99-jarige Rie van Ruiten in het zonnetje bij Op Lis

Algemeen

Bij Seniorendagbesteding Op Lis is vrijdag 21 januari mevrouw Rie van Ruiten in het zonnetje gezet vanwege haar 99e verjaardag op zondag 23 januari.

Mevrouw Rie van Ruiten werd deze ochtend met een versierde taxi-bus opgehaald. Alleen dát was al een verrassing voor Rie! En ook bij Op Lis hadden de andere senioren en een aantal vrijwilligers de boel versierd, zowel binnen als buiten.
Bij binnenkomst werd mevrouw Rie toegezongen en de hoop uitgesproken dat ze nog maar lang onder ons mag blijven. Iedereen is gek op mevrouw Rie van Ruiten: een vriendelijke goedlachse vrouw, die heel direct kan zijn, maar op een heel grappige manier.
Gezeten in haar versierde stoel nam ze kaarten en gelukswensen in ontvangst. Een dochter van Rie had gebak geregeld voor alle aanwezigen.
Door al het gebeuren rond haar verjaardag was mevrouw van Ruiten best geëmotioneerd, en pinkte wel een traantje weg. Maar ook dát mag gewoon bij ‘Op Lis’, een lach én een traan, het hoort nu eenmaal bij het leven. Als snel kwam Rie alweer met een snedige opmerking over haarzelf….”Zondag ben ik pas écht een oud wijf!” Waarop een ieder om de koffietafel in de lach schoot, want ja, ze had weer gelijk! Logisch toch als je al zoveel levenservaring hebt!