Dienst PG Lisse in de Pauluskerk

Lisse n Ds. A. Moolenaar gaat zondag 30 januari om 10.00 uur voor in de dienst (met zanggroep) in de Pauluskerk aan de Ruishornlaan 33.

Om 19.00 uur is er die dag ook een Taizéviering met medewerking van het Combo en Ramona van den Hoed. De Protestantse Gemeente Lisse in wording werkt sinds 23 januari weer met een aanmelding vooraf om deel te nemen aan de kerkdienst. Het maximum aantal aanwezigen excl. medewerkers is 50 personen. Bij verplaatsen in de kerk is het dragen van een mondkapje verplicht. Ingetogen zingen is mogelijk, houd 1,5 meter afstand en blijf bij klachten thuis. De diensten worden met beeld en geluid uitgezonden op kerkomroep.nl en zijn terug te kijken op YouTube. Kijk voor de meest actuele aanwijzingen op de website www.pknlisse.nl.


Gedogen campers Leidsevaart is verleden tijd

Lisse n Wethouder Kees van der Zwet heeft tijdens de commissievergadering Ruimte & Infrastructuur van donderdag 20 januari laten weten dat Lisse geen campers meer langs de Leidsevaart gedoogt. 

Met name tijdens het Keukenhofseizoen stonden daar vaak honderden campers, tot frustratie van de brandweer die het als een onveilige situatie beoordeelde. Het gedogen duurde jarenlang, omdat er plannen waren voor een camping in Lisse. Maar nu die er uiteindelijk niet komt, was er nog de mogelijkheid van een camperplek op het parkeerterrein van Ter Spekke. Hiervoor moeten dan voorzieningen worden aangelegd en er moet toezicht zijn, iets waar de gemeente niets voor voelt. Campers worden voortaan doorverwezen naar campings in Noordwijk.