De passagiers moesten over het spoor richting het voormalige stationsgebouw in Lisse lopen, waar ze met bussen verder werden vervoerd.
De passagiers moesten over het spoor richting het voormalige stationsgebouw in Lisse lopen, waar ze met bussen verder werden vervoerd. Foto: archief/Caroline Spaans

Passagiers uit trein gehaald bij Lisse

Algemeen 112

Een passagierstrein is maandagochtend rond 10.15 uur stilgezet bij de spoorwegovergang Stationsweg/Delfweg omdat er sprake was van rookontwikkeling.

De ongeveer honderd reizigers moesten de trein verlaten en naar het voormalige stationsgebouw in Lisse lopen; zij werden daarna met bussen naar het station in Leiden vervoerd. Politie, brandweer en ProRail waren aanwezig om de situatie ter plekke te bekijken en de passagiers van het spoor te begeleiden. De Stationsweg en Delfweg waren enige tijd afgesloten, waardoor verkeer tussen Lisse en Noordwijkerhout moest omrijden. De trein werd later door een locomotief afgesleept. De brandweer is een onderzoek naar de rookontwikkeling gestart. Er bleek op het traject ook een bovenleiding beschadigd. Onduidelijk is of die wellicht gezorgd heeft voor de brandlucht die passagiers in de trein roken. Volgens Tweede Kamerlid Tom van der Lee (GroenLinks) was er vlak voor Lisse een grote flits te zien en viel de trein daarna stil, zo meldde hij op Twitter. Het treinverkeer tussen Leiden en Haarlem lag stil tot zeker 15.30 uur voor het onderzoek en het repareren van de bovenleiding.