Vincent van Stijn is de nieuwe voorzitter van De Spartaan. | Foto: Tom Pilzecker
Vincent van Stijn is de nieuwe voorzitter van De Spartaan. | Foto: Tom Pilzecker Foto: Tom Pilzecker

Vincent van Stijn nieuwe voorzitter De Spartaan

Lisse n Atletiekvereniging De Spartaan heeft per 1 januari 2022 een nieuwe voorzitter: Vincent van Stijn. In de online gehouden Algemene Vergadering van 18 december is hij met een overtuigende meerderheid gekozen. 

Vincent is komende zomer 50 jaar lid van De Spartaan, heeft alle niveau’s en groepen in de vereniging doorlopen en ziet ernaar uit om nu als voorzitter de vereniging stappen verder te helpen. De focus voor de komende jaren zal vooral liggen op het bieden van een veilig sportklimaat, het verder invullen van de maatschappelijk functie door het bewegen in algemene zin verder te stimuleren én blijvend goed presteren op een hoog niveau zowel regionaal als nationaal.

Vincent van Stijn neemt het voorzitterschap over van Paul Stelder. In de afgelopen vier jaar waarin Paul voorzitter was, is het sporten overdag enorm gegroeid, is het groenbeheer van de gemeente Lisse overgedragen aan de vereniging en heeft De Spartaan in het afgelopen jaar op grootse wijze het 60-jarig jubileum kunnen vieren. De laatste twee jaar van Pauls bestuursperiode hebben grotendeels in het teken van Covid-19 gestaan. De continu wisselende maatregelen, de lockdowns, het niet mogen organiseren van trainingen en wedstrijden: de vereniging heeft steeds op een proactieve wijze zo goed mogelijk proberen te acteren naar aanleiding van de wijzigende maatregelen (bijvoorbeeld het verstrekken van trainingsschema's richting atleten en recreanten). Het ledenaantal is gelukkig stabiel gebleven op een niveau nét onder de 800 leden. Daarmee behoort AV De Spartaan tot de grotere atletiekverenigingen van Nederland. "We hopen toch écht dat onze regering aan het sporten, zowel overdag als in de avond, zowel binnen als buiten, voor alle leeftijdscategorieën blijvend een hoge prioriteit toekent. Voor een gezonde samenleving zijn bewegen en sporten essentieel."