Kom voorlezen in de bibliotheek

Hillegom n Met de VoorleesExpress van de Bibliotheek Bollenstreek ondersteunen vrijwilligers gezinnen met kinderen van 2 tot en met 8 jaar die een (dreigende) taalachterstand hebben door middel van voorlezen, samen lezen en taalspelletjes. Zo breiden de kinderen hun woordenschat uit en ontwikkelen zij hun taalgevoel. Bovendien ontdekken ze hoe leuk boeken zijn.

De VoorleesExpress is op zoek naar vrijwillige coördinatoren die het eerste aanspreekpunt voor de voorlezers zijn. De coördinator begeleidt voorlezers, denkt met hen mee en draagt daarmee bij aan een succesvol verloop van een voorleestraject.


Maak het verschil voor een kind in de omgeving en meld je aan voor de VoorleesExpress. Meer informatie: www.bibliotheekbollenstreek.nl. Aanmelden kan via de mail: voorleesexpress@bibliotheekbollenstreek.nl.


Eten en disco in het buurthuis

Beinsdorp n Nu de horeca weer open is, gaat ook stichting Maatvast weer van start. Zij gaan op dinsdag 15 februari weer koken in het dorpshuis Het Eiland aan de Rietkraag 5. Ook de kinderdisco gaat weer van start.

Liefhebbers mogen aanschuiven voor een maaltijd gevolgd door een toetje in gezelschap van andere buurtbewoners. Aanschuiven kan tegen een kleine vergoeding van 5 euro (exclusief drankjes). Aanvang van de maaltijd is 17.00 uur en aanmelden kan tot en met 10 februari via de mail eiland@maatvast.nl of bel 0252-515142. 

  

Op vrijdag 11 februari zijn de dj's van Lightflash in het buurthuis. Het thema dit keer is: glamour. 

Alle kids van 6 tot en met 12 zijn welkom. De disco duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Entree: 2,50 euro inclusief een welkomstdrankje.