Coronasteun aanvragen blijft mogelijk voor maatschappelijke non-profitorganisaties. | Foto: pr
Coronasteun aanvragen blijft mogelijk voor maatschappelijke non-profitorganisaties. | Foto: pr Foto: Pixabay

Coronasteun wordt verlengd

Lisse n Het coronasteunfonds om maatschappelijke non-profit-organisaties in Lisse te behoeden voor financiële problemen, krijgt ook dit jaar een vervolg. Dit heeft het college besloten.

De regeling uit 2021 en een aantal aanvullende maatregelen zijn verlengd tot en met december 2022. Mochten de coronamaatregelen die de organisaties beperken in het organiseren van activiteiten eerder eindigen, dan stoppen ook de regeling en aanvullende maatregelen eerder.


Huur betalen

De regeling is bedoeld om maatschappelijke organisaties op het gebied van cultuur, sport en welzijnswerk te helpen om aan hun kortlopende betalingsverplichtingen te voldoen. Zo moet de huur gewoon betaald worden, terwijl ze inkomsten mislopen. “Maatschappelijke organisaties leveren een belangrijke bijdrage aan de gemeente en haar inwoners, maar door corona wordt dat ze al twee jaar lastig gemaakt. Organisaties kunnen hun activiteiten soms niet meer uitvoeren. Laten we deze organisaties als gemeente steunen waar dat mogelijk is”, aldus wethouder Jeffrey van Haaster (D66).


Solidariteit en vertrouwen

De bijdrage wordt verleend op basis van solidariteit en vertrouwen en er gelden ook voorwaarden om in aanmerking te komen voor een bijdrage uit het fonds. Organisaties kunnen hun aanvraag digitaal indienen via de website van de gemeente Lisse: www.lisse.nl. Daar staat meer informatie over het steunfonds, waaronder de beleidsregels met daarin de voorwaarden. Zie hiervoor het kopje ‘Coronavirus'. Als organisaties vragen hebben, kunnen zij contact opnemen met de gemeente via gemeente@lisse.nl of telefoonnummer 14 0252.