Maak kennis met verschillende sporten.  | Foto: pr
Maak kennis met verschillende sporten. | Foto: pr Foto: Pexels.com

Sportmiddagen Welzijnskwartier en Buurtsportcoaches gaan weer van start

n Gratis activiteiten zijn op maandag- en woensdagmiddag

Lisse n Kinderen van de basis- en de middelbare school kunnen sinds deze maand weer meedoen aan de gratis sportmiddagen. Welzijnskwartier organiseert deze middagen samen met het Team Buurtsportcoaches Lisse.

Jongeren weer volop in beweging! Het belang van bewegen is afgelopen periode heel duidelijk geworden; het is belangrijk voor een goede fysieke en mentale gezondheid. Het idee bij deze sportmiddagen is vooral om jeugd/jongeren in de gemeente Lisse kennis te laten maken met verschillende sporten en om ze lekker in beweging te brengen. Het is bedoeld voor zowel basisschooljeugd als jongeren van de middelbare school. De activiteiten zijn op maandag- en woensdagmiddag van 15.00 uur tot 16.30 uur.


Pilot JOGG-tassen

Tijdens de sportmiddagen gaan de buurtsportcoaches gebruikmaken van JOGG-tassen (JOGG staat voor Jongeren op Gezond Gewicht à Gezonde Jeugd, Gezonde Toekomst). Dit zijn tassen met sport- en spelmateriaal om het buitenspelen te stimuleren. Deze tassen zijn gemaakt voor het primair onderwijs, maar worden als pilot ingezet bij het deze sportmiddagen. 


Kennismaken met sporten en lekker in beweging zijn

De JOGG-tassen in Lisse zijn een initiatief dat mede ontstaan is vanuit samenwerking met Zorg & Zekerheid, JOGG-Lisse, Welzijnskwartier, Team Buurtsportcoaches Lisse en gemeente Lisse.


De pleintjes

Tijdens deze middagen is er altijd iemand van het Welzijnskwartier aanwezig. Wil je meedoen? Kom dan naar de veldjes bij het Fioretti College (woensdag) of het veld achter de schaatsbaan (maandag). Meedoen met de sportmiddagen of nog specifieke vragen? Neem contact op met jongerenwerker Benny; bennyrhioues@welzijnskwartier.nl of 06-828 332 89.