The Ragtime Nightmare speelt twee keer in 't Poelhuys.
The Ragtime Nightmare speelt twee keer in 't Poelhuys. Foto: pr

Classic jazzconcerten in ‘t Poelhuys van start met The Ragtime Nightmare

Cultuur

The Ragtime Nightmare speelt op zaterdag 26 en zondag 27 februari in ’t Poelhuys aan de Vivaldestraat 4. De concerten worden georganiseerd door de Classic Jazz Concert Club. 

The Ragtime Nightmare is een Europees toporkest dat bijna 100 jaar oude, maar springlevende hot jazz speelt. Op het repertoire vergeten jazz, verdwaalde blues, ondergestofte rags en zelden gehoorde hillbilly jazz. In de jaren 20 van de vorige eeuw was Berlijn het bruisende culturele centrum van Europa. Van heinde en ver kwamen schrijvers, schilders, acteurs, dansers en muzikanten naar de hoofdstad. Ook nu zijn er muzikanten uit de hele wereld neergestreken om de muziek van 100 jaar geleden voor de dansers te spelen. Aan de top in Berlijn staat the Ragtime Nightmare. Ze komen voor één weekend naar Nederland en geven twee concerten in ’t Poelhuys. Een op zaterdagavond 26 en een op zondagmiddag 27 februari. Kaarten voor The Ragtime Nightmare zijn eenvoudig te bestellen via de website www.classicjazzconcertclub.nl. De Classic Jazz Concert Club kent geen lidmaatschap. Iedereen kan per keer kaarten bestellen.

Nieuwe thuisbasis
De Classic Jazz Concert Club organiseert al 15 jaar concerten waarvoor ze Europa’s beste orkesten naar Nederland haalt. Tot 2022 stond het podium van de Classic Jazz Concert Club in Sassenheim, maar toen de concertzaal daar sloot werd Lisse de nieuwe thuisbasis.