Afbeelding
Foto:

Team NME De Groene Bol zoekt versterking

Lisse n Natuur- en Milieu-educatiecentrum De Groene Bol is een groeiende organisatie op het prachtige landgoed van Kasteel Keukenhof. De uitgelezen plek voor een boeiende wandeling in elk jaargetijde. Jaarlijks ontvangt het onder meer schoolklassen om samen te ontdekken wat er allemaal groeit en bloeit in de tuinen, het bos en de polders. Niet alleen kinderen kunnen bij De Groene Bol terecht, ook aan de volwassen natuurliefhebber wordt gedacht.

Zo staan er bijvoorbeeld wandelingen gepland met als thema de bomen op het landgoed in de verschillende seizoenen. Om de activiteiten vorm te kunnen geven heeft De Groene Bol de kracht en inzet van vrijwilligers nodig. Het werk kan bestaan uit tijdelijk werk, maar ook vaste taken als bestuursfuncties. Verder kun je denken aan:


· Gastvrouw of gastheer tijdens de openingstijden of activiteiten;
· Begeleider van groepen tijdens natuurwandelingen;
· Samen met kinderen op ontdekkingstocht gaan in de natuur;
· Assistentie bij het uitwerken van thema’s,(inhoudelijk én praktisch);
· Het opzetten van themapresentaties;
· Zorgdragen voor een attractief lokaal.
Het maakt niet uit hoeveel tijd je eraan besteedt. Elke bijdrage is welkom! Hierdoor wordt het mogelijk om velen te laten ontdekken en ervaren dat zorg voor natuur en milieu van onschatbare waarde is.

De Groene Bol biedt haar vrijwilligers: een groene omgeving, enthousiasme, verrassende ontdekkingen, intense natuurbeleving, zelfeducatie, sociale contacten, kennisoverdracht en ruimte om creatieve ideeën te ontplooien. Interesse? Monique van der Weijden, coördinator van het natuur- en milieu educatiecentrum. vertelt je graag meer. monique@degroenebol.nl, tel. 06 40669006, www.degroenebol.nl.


Gratis GeZZond Check 

regio n Gezondheid is kostbaar, maar om inzicht te krijgen in de eigen gezondheid, organiseert Marente in samenwerking met Zorg en Zekerheid de GeZZond Check. Deze Check is één maal per twee jaar gratis wanneer iemand bij Zorg en Zekerheid aanvullend verzekerd is (met uitzondering van AV Gemak, AZVZ en AV-GeZZin Compact). Een afspraak is zo gemaakt en het is een uitgelezen kans om in 45 minuten een betrouwbaar beeld te krijgen.

Tijdens deze GeZZond Check wordt cholesterol, bloedsuikergehalte en bloeddruk gemeten. Saturatie (zuurstofgehalte), lengte en gewicht (BMI) worden gecheckt. De testen worden uitgevoerd door een gediplomeerd verpleegkundige, zodat deelnemers verzekerd zijn van een deskundig en betrouwbaar resultaat. Iedereen krijgt ook een vragenformulier over de gezondheid en die van de familie. Op basis van de resultaten ontvangen deelnemers direct een vrijblijvend en persoonlijk advies. Natuurlijk wordt de privacy hierbij volkomen gewaarborgd. De GeZZond Check kan eventuele gezondheidsrisico's aan het licht brengen, zodat daar tijdig iets aan gedaan kan worden. Voorkomen is immers beter dan genezen. De GeZZond Check wordt afgenomen in een hygiënische en veilige ruimte volgens de COVID-19 maatregelen van het RIVM. Meer info: bel 071 - 409 32 23 of e-mail: ledenservice@marente.nl. www.marente.nl/check.