Afbeelding
Foto:

Jazzy Sunday Afternoon weer helemaal terug van weggeweest

HILLEGOM n  De Jazzy Sunday Afternoon met het trio Cees Diepeveen bij Villa Flora Hillegom is terug van weggeweest.

Op zondag 27 februari kunnen de liefhebbers van jazz in het sfeervolle restaurant weer genieten van dit Jazz trio, deze keer met één solist en een gastmuzikant. Dit is echter niet de enige verandering. 

Het trio dat ongeveer twintig jaar samenspeelt, waarvan zeven jaar bij Villa Flora heeft noodgedwongen twee nieuwe groepsleden gekregen. “Helaas is Rob Janse ons ontvallen door corona. Hij heeft dit virus niet overleefd en Hans Brouwer is langdurig ziek geworden, waardoor hij niet meer kan spelen”, laat Cees Diepeveen weten. Hij heeft twee nieuwe muzikanten om zich heen weten te verzamelen: slagwerker Pim de Boer en bassist John Erick.

“Twee fantastische muzikanten. We hebben hard gerepeteerd en we zijn blij dat we weer mogen gaan spelen. Ik heb er zin in om de traditie die jarenlang in Flora was te kunnen voortzetten, maar het zal toch wel even raar zijn zonder Rob en Hans”. Omdat het de eerste keer weer is na corona dat het trio weer kan en mag spelen, is er deze maand niet één gastmuzikant, maar twee. Op de eerste plaats zangeres Colette Wickenhage, die al eerder in Flora heeft meegezongen. Colette Wickenhagen is een zeer expressieve jazzzangeres met een warm, doorleefd stemgeluid waarmee zij een groot bereik haalt en bovendien de techniek van scat-vocal niet schuwt. Zij beheerst een breed repertoire en is winnares geweest van o.a. de Polaroid Award en Solistenprijs én van de Breukelen Jazz Award. Colette heeft in zeer veel verschillende bezettingen gezongen en heeft een grote voorliefde voor Mainstream Jazz en mooie oude jazz-standards. Van een cd, die Wickenhagen samen met saxofonist/pianist Clous van Mechelen uitbracht zijn twee tracks uitgekomen op een compilatie cd in Hong Kong. Het nummer “Songs for Sale” van de cd behoorde tot de Top 200 van downloads via de Amerikaanse muzieksite “All about Jazz”. Verder is te gast saxofonist Ruud Eeuwen, die ook zijn sporen in de muziekwereld ruimschoots heeft verdiend. Eeuwen heeft lange tijd deel uitgemaakt van het jazzcombo van zangeres Yvonne Weijers.

De Jazzy Sunday Afternoon vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.