Afbeelding
Foto: pr

Officiële audit bij de SV

Sport

Bij SV Hillegom was vorige week een officiële audit van de Jeugdopleiding. Een delegatie van de KNVB en extern bureau NMC Bright konden hiervoor rekenen op een warm ontvangst in de bestuurskamer. Gedurende vier uur werd hier het niveau van de Jeugdopleiding besproken en getoetst.

De Jeugdopleiding is het kloppend hart van sportvereniging. Sinds de fusie in 2012 heeft sv Hillegom zich ingespannen om de opleiding naar een nog hoger niveau te tillen wat past bij de fantastische accommodatie. In 2018 ontving zij hiervoor het ‘lokale jeugdopleiding’ certificaat. Afgelopen weken is onderzocht in hoeverre de Jeugdopleiding zelfs voor ‘regionale jeugdopleiding’ in aanmerking kwam. Met de Audit als kers op de taart.

Alhoewel het definitieve oordeel nog moet komen, was de delegatie zeer te spreken over de ontwikkelingen op sportpark de Zanderij. 

Het DNA van sv Hillegom wordt zichtbaar, de organisatie maakt stappen en de voetbalvisie is terug te zien op het veld. Een mooie bevestiging van het goede werk van o.a. Hoofd Opleidingen, de Technische Jeugdcommissie, de Jeugdvoorzitter en alle vrijwilligers hieromheen. 

Uiteraard werden ook werden punten aangedragen waar de Jeugdopleiding nog winst kan boeken, zodat het vizier voor aankomende tijd op scherp gezet kan worden.

‘Weg-gescout’

Ongeacht de uitkomst van de audit kan geconcludeerd worden dat de Jeugdopleiding van sv Hillegom er eentje is om trots op te zijn. Dit heeft tot gevolg dat er talenten worden ‘weg-gescout’. En dit is volgens de auditdelegatie juist iets wat als een compliment mag worden gezien. In de Jeugdopleiding van sv Hillegom staat ontwikkeling centraal. Als deze koers kan worden aangehouden, ziet de toekomst er goed uit voor het voetbalgekke Hillegom.

Afbeelding