De speld wordt door Coby's man opgespeld vanwege de coronamaatregelen, wethouder Langeveld kijkt toe. | Foto: pr
De speld wordt door Coby's man opgespeld vanwege de coronamaatregelen, wethouder Langeveld kijkt toe. | Foto: pr Foto: pr

Waarderingsspeld voor Coby van Popering vanwege vrijwilligerswerk bij Rustoord

Algemeen

Wethouder Jolanda Langeveld heeft woensdag 16 februari mevrouw Coby van Popering verrast met de Waarderingsspeld van de gemeente Lisse.

Mevrouw van Popering kreeg de Waarderingsspeld omdat zij zich al meer dan 10 jaar inzet voor woonzorgcentrum DSV | Rustoord. Haar inzet voor de hoogbejaarde bewoners is breed en wordt overal zeer op prijs gesteld. Sinds kort kookt zij elke woensdagavond voor 10 cliënten van de woongroep wat lekkers en kunnen zij in het restaurantgedeelte aanschuiven. Dit vanuit de gedachte dat men zo een ‘uitje’ heeft om zich op te verheugen.
Daarnaast verzorgt ze de reserveringen voor de DSV-bus, en helpt ze bij alles wat met de catering te maken heeft. Ze helpt mee met het schoonmaken van de keuken, het bezorgen van de maaltijden en het verzinnen en maken van allerlei lekkernijen.

Themamenu’s
Voor de lockdown waren er twee keer per maand themamenu’s voor mensen van buitenaf. Coby van Popering hielp hierbij altijd om voor 50 gasten de drankjes in te schenken. Ook heeft zij bij de eerste lockdown iedere dag geholpen met het brengen van een warme maaltijd naar 25 cliënten in het zorghuis die hun appartement niet uit mochten.
Mevrouw van Popering is het voorbeeld van een vrijwilliger die met vol enthousiasme, humor en betrokkenheid haar inzet toont voor de DSV-locatie Rustoord. Het welzijn van de cliënten staat bij haar voorop. Daarnaast is zij een grote hulp voor de medewerkers. Naast deze inzet is zij ook actief voor de Kringloop Lisse Woord en Daad.
De waarderingsspeld wordt uitgereikt aan mensen die zich veel en op een bijzondere manier inzetten voor Lisse.