Afbeelding
Foto: pr

Bollenschuur van Jonkheer: woonkwaliteit Stationsweg verbetert

Politiek

De bollenschuur van Jonkheer aan de Stationsweg 13 is al jaren niet meer in gebruik. Voortzetten van de bedrijfsbestemming is geen optie vanwege daarmee gepaard gaande (verkeers)overlast voor de bewoners van de Stationsweg. 

Door Jos Draijer

Ook om verdere verloedering en gevaar voor de omgeving te voorkomen heeft het College van Hillegom ingestemd met het plan van Archipoll B.V. om de bollenschuur opnieuw te bouwen, in precies dezelfde stijl en met behoud van de karakteristieke elementen. Veelvuldig en gedegen onderzoek heeft aangetoond dat verbouw van de oude bollenschuur tot woningen bouwkundig/constructief en financieel niet haalbaar is.

Zelfde uitstraling

Archipoll en de gemeente hebben een overeenkomst getekend waardoor het plan weer een stap verder is. Het betreft zeven appartementen in de vrije sector, zeer geschikt voor doorstroming op de woningmarkt.

De nieuwbouw wordt in dezelfde herkenbare stijl gebouwd als de bollenschuur die er nu staat. De parkeerplaatsen komen op eigen terrein aan de achterkant van de appartementen. Het woonhuis aan de Stationsweg 15 blijft in tact. De Welstandscommissie en de Erfgoedcommissie hebben positief advies uitgebracht.

Zes weken ter inzage

“Een mooi plan om zo een al jaren leegstaande schuur, terug te laten komen met een nieuwe bestemming. Geen bedrijf meer aan het begin van de Stationsweg maar woningen, waarbij de oorspronkelijke uitstraling van het pand teruggebracht wordt. Dat past goed bij de Stationsweg, en is een aanzienlijke verbetering van de woonkwaliteit.” aldus wethouder Karin Hoekstra. Het ontwerpbesluit met alle daarbij behorende stukken ligt binnenkort voor een periode van zes weken ter inzage. 

Tijdens die periode kan een zienswijze worden ingediend op het plan. Dit wordt bekend gemaakt via de Gemeenteberichten in de Hillegommer en op de website van de gemeente.