Afbeelding
Foto: VBW

Verkiezingsdebat voor senioren

Politiek

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen hebben de Vereniging van Senioren en het Seniorenpodium Hillegom de handen ineengeslagen. 

Ze zitten bepaald niet stil. Integendeel, ze staan op en dagen op 2 maart vanaf 19.30 uur in Villa Flora de lijsttrekkers van de verschillende politieke partijen in Hillegom uit om in debat te gaan over zaken die de senioren belangrijk vinden zoals Wonen en doorstroming, Welzijn, Zorg en een eigen plek, Mobiliteit zoals belbus en Veiligheid. Debatleider is Jos Draijer.

Het Senioren Podium Hillegom, dat geen politieke partij is maar een serieuze belangenorganisatie die opkomt voor ouderen, heeft een Strategieplan opgesteld met als centrale doelstelling: “Maak Hillegom tot een plek waarin ouderen zich gehoord, gezien en gewaardeerd voelen. Waar zij zorg en aandacht krijgen als dat nodig is, maar vooral waar zij zelf zo lang mogelijk actief kunnen blijven meedoen”. 

Daarvoor hebben zij een aantal speerpunten geformuleerd die zij onder de aandacht van de Hillegomse politiek willen brengen. Maar meer dan dat, het wil ook een ‘luis in de pels‘ van het gemeentebestuur zijn en via gesprekken het gemeentebeleid voor ouderen daadwerkelijk beïnvloeden. 

Alle 55 en 65 plussers zijn welkom op dit verkiezingsdebat; de zaal is open vanaf 19.00 uur.