Afbeelding
Foto:

Honingproeverij in de Weerlanerpolder

Hillegom n Imkerij Weerlanerpolder organiseert in samenwerking met Het Honingmagazijn een honingproeverij op zaterdag 26 februari. 

Het blijkt dat de vraag naar honing in de coronatijd enorm is toegenomen. Volgens imker Meinhard van de Reep komt dit omdat honing gezien wordt als een gezond artikel en een gezond eten bijdraagt aan een goede afweer. "Ik hoor mensen vaak zeggen: honing is toch honing? Maar dat is niet zo", legt Van de Reep uit.

"Honing direct van de imker is extra gezond omdat de essentiële eiwitten, enzymen en mineralen optimaal bewaard blijven. Daar de honing van de imker koud geslingerd (dat wil zeggen nooit verhit) wordt, blijven al deze goede eigenschappen behouden." Van de Reep vertelt op 26 februari alles over hoe we aan verschillende honingsoorten komen. 

Zelf heeft hij ruim 50 bijenkasten op tien verschillende plaatsen in en rondom Hillegom en al die verschillende soorten honing die daarvan afkomen, smaken iedere keer heel verschillend. 


De proeverij duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is in het Honingmagazijn aan de Satellietbaan 41B. Reserveren via: www.imkerijweerlanerpolder.nl of 06 493 857 34.


Uit je bol tijdens de 'Ik doe mee weken'

streek n Vanuit het project Ik doe mee worden in samenwerking met diverse welzijnsorganisaties uit de Duin- en Bollenstreek van 28 februari tot en met 12 maart, de Ik doe mee weken gehouden.

Inwoners kunnen kennis maken met diverse activiteiten die er in de omgeving te doen zijn. Verenigingen, wandelgroepen, buurthuizen en organisaties bieden in deze periode gratis activiteiten voor volwassenen. Zoals wandelen, creatief bezig zijn, mindfulness, dans en muziek. 

Hiermee willen zij naast de vele initiatieven voor kinderen en jongeren, ook aandacht besteden aan activiteiten voor volwassenen. 


Even lekker gek doen

Projectleider Natalia: "Als je ouder wordt veranderen je prioriteiten vaak. Tijd voor jezelf, leuke dingen doen of even lekker gek doen is echter ook belangrijk om mentaal en fysiek gezond te blijven. Dat stopt niet als we ouder worden, maar hebben we nog steeds nodig”. 


Met deze Ik doe mee weken is er voor de inwoners uit de Duin- en Bollenstreek weer volop tijd om te spelen, te ontdekken en te genieten. 

Deze weken worden meerdere keren per jaar georganiseerd en bieden iedere keer een ander programma. Er zijn namelijk veel leuke activiteiten en initiatieven in de Duin- en Bollenstreek. 


Meer info

Weten wat er tijdens deze weken te doen is? Of heb je een leuke activiteit voor tijdens de Ik doe mee weken? 

Kijk dan op www.welzijnskompas.nl/doemee of neem contact op met Natalia via n.warmerdam@welzijnskompas.nl of 0252 – 757100