Afbeelding
Foto:

n Beinsdorpers in topvorm op Nunchaku Do toernooi

sport n De jaarlijkse Nunchaku Do wedstrijden werden zaterdag 19 februari gehouden in IJsselmuiden. Voor het vierde seizoen op rij konden er punten worden verdiend voor de NTPR lijst, een lijst vergelijkbaar is met de ATP lijst van het tennis,

Ricardo de Jong uit Beinsdorp kreeg de bokaal uitgereikt omdat hij de overtuigende winnaar was over het jaar 2020/2021. Hij won de bokaal voor de vierde keer op rij. De leden van De jong Sports hadden zich dit jaar ingeschreven op de onderdelen kata en kumit en behaalden uiteindelijk zes keer goud en drie keer brons.

De Jong won drie keer goud en staat gelijk weer stevig boven aan in de lijst.

In de lengte klasse -1m 65 B werd de eerste prijs voor de Jong binnen gehaald, Jort Peereboom werd hier de kampioen, teamgenoot Stein Onderwater won het brons.

Tygo van de Schuit werd derde bij het sparren en eerste in het onderdeel kata eerste. Zijn teamgenoot Stein Onderwater werd hier derde.

Bij de klasse voor zwarte banders wist De Jong zijn tweede goud te winnen. Dit jaar nieuw was het kata synchroon, ook hier scoorde De Jong Sports zeer goed. Daan Bartels en Jeroen mensen wonnen de wedstrijd kata synchroon.

De Jong en Jeroen Mense werden kampioen met het kata Shodan synchroon.