Veelzijdig vrijwilligerswerk

Hillegom/Lisse n De Tafel van WelzijnsKomas kan vrijwilligers gebruiken. Op maandag tussen 15.00 en 16.30 uur zitten begeleiders klaar in de bibliotheek in Lisse en dinsdag tussen 15.00 en 16.30 uur in Plein28 in Hillegom.

Ingrid: "Er zijn zo veel interessante vrijwilligersvacatures, voor iedereen zit er wel wat tussen. Ik help graag om te kijken wat bij je past." 

Geen mogelijkheid om langs te komen? Kijk dan eens op de vacaturebank voor vrijwilligers: https://welzijnskompas.nl/vrijwilliger-gezocht/

Voor meer informatie en/of vragen kan contact worden opgenomen met Ingrid van der Ploeg van WelzijnsKompas 0252-757 100, bereikbaar van 9.00–12.30 uur.


Doe mee met NLdoet

Hillegom n Voor iedereen die zin heeft om op de mooiste tuin van Hillegom de handen uit de mouwen te steken, wees welkom tijdens NLdoet op zaterdag 12 maart van 10.00 tot 14.00 uur.

De Groeituin is een ontmoetingsplek in Hillegom aan de Oude Beek, een van de mooiste plekken van Hillegom. Een tuin voor mensen die het fijn vinden om in de aarde te wroeten, een spade in de grond te steken, een frisse neus te halen of voor iedereen die lekker buiten wil zijn. Waar je anderen kunt ontmoeten om met elkaar voor zo’n tuin te zorgen. Een plek om te groeien en bloeien. Voor NLdoet is de organisatie op zoek naar spierballen en aanpakkers zodat na NLdoet de tuinwerkbakken staan te shinen in hun laagje lak én er allerlei plantjes geplant zijn die hun wortels schieten om te kunnen groeien en bloeien in De Groeituin. Ben je handig met hout en hamer? Een wegwijsbord en plantenbak staan hoog op het verlanglijstje, dus kom erbij en doe mee!


Lekker aan de slag in de buitenlucht

Doe ook mee met NLdoet op De Groeituin! Mocht het niet lukken om op 12 maart mee te doen, zet dan alvast 2 april en 7 mei in de agenda om lekker in de buitenlucht aan de slag te gaan tijdens de maandelijkse tuinwerkdag. 

Voor aanmelden of meer info kan contact worden opgenomen worden met WelzijnsKompas via info@welzijnskompas.nl of 0252 – 757100. De Groeituin is op social media te volgen via @degroeituin_hillegom. Voor meer info over NLdoet zie www.nldoet.nl.


Cursus klussen voor beginners

Hillegom n Zelf een klus(je) aanpakken in huis en niet afhankelijk zijn van anderen? Plein28 start op 9 maart de cursus ‘klussen voor beginners’.

Deze cursus bestaat uit vier lessen, tijdens deze lessen leer je verschillende basisvaardigheden. 

Zoals het omgaan met een boormachine, het ophangen van een fotolijst, een lamp ophangen, een stekker vervangen of een stuk hout perfect op maat zagen.

Cursusdagen op de woensdagen 9, 16, 23 en 30 maart van 14.00 tot 16.00 uur. 

In Plein28 zijn een aantal boormachines aanwezig, maar indien mogelijk is het gewenst om een eigen boormachine mee te nemen. 


Basismaterialen zoals schroeven en pluggen zijn voldoende aanwezig.


Maximaal acht deelnemers

Meedoen kost 2 euro per keer, inclusief koffie/thee. 

Er is plek voor maximaal acht deelnemers. 


Meer info bij Caroline van der Vergt, activiteitenbegeleider Plein28. Telefoon 0252-757100 of mail naar plein28@welzijnskompas.nl of surf naar: www.plein28.nl.