Mariët Baaij en Marianne Brouwer kwamen als winnaar uit de bus.
Mariët Baaij en Marianne Brouwer kwamen als winnaar uit de bus. Foto: Dionne Scheepmaker

Lisse bruist van de ideeën, maar dit is Het Beste!

Algemeen

De bekendmaking van het Beste Idee van Lisse was op 22 februari. Inwoners van Lisse kwamen die dag naar De Proeverij om hun idee aan de jury te presenteren. Na een kritische vragenronde van de jury kwam het idee van Mariët Baaij en Marianne Brouwer als winnaar uit de bus.

Beide dames organiseren op vrijwillige basis veel activiteiten in buurthuis Salvatori en gingen er vandoor met de cheque van 1.000 euro. Zij willen een bakfiets aanschaffen om door Lisse te rijden en inwoners te verblijden met een kopje koffie of een kommetje soep. Tijdens de stops op straat gaan zij graag het gesprek aan om er zo achter te komen wat er leeft en speelt in de buurt. Op deze manier kunnen wensen en behoeften in kaart worden gebracht. De jury vond dit een erg innovatief idee met een sociaal tintje.

Alleen maar winnaars
De avond kende alleen maar winnaars, want ook de andere deelnemers worden ondersteund, zodat de ideeën die zij hebben ingediend gerealiseerd kunnen worden. Lokaal Fonds Lisse gaat met hen in gesprek en juryleden kunnen de initiatiefnemers ondersteunen.
Nahid Karimi gaat ontmoetingsmomenten opzetten voor vaders en moeders. De kinderen kunnen spelen, terwijl de ouders met elkaar in gesprek gaan over thema’s als opvoeding en gezonde voeding, maar ook gewoon over ditjes en datjes. Tevens wil Nahid graag gezonde goedkope maaltijden bereiden voor de ouders en kinderen.
Pascal van Sebille heeft het idee om een wandelclub te starten en de wandelaars te informeren over een gezonde leefstijl. Hij wil lokale ondernemers uitnodigen om informatie over gezonde leefstijl te verstrekken aan de deelnemers.
Jantje Moed organiseert al veel verschillende succesvolle activiteiten in Lisse en geeft aan dat zij graag prijsjes wil kopen en geld nodig heeft om de huur van locaties te kunnen betalen.
Ook presenteerde Stichting Gluren bij de Buren hun idee, voortbordurend op het evenement dat al jaren wordt georganiseerd. Zij kunnen een extra centje goed gebruiken voor betere promotie van het event.