Het terrein bij SDO (Foto: Archief)
Het terrein bij SDO (Foto: Archief) Foto: pr

Masterplan 2.0 SDO/JBH/de Tulp

n Gemeenteraad Hillegom gaat akkoord

Hillegom n In haar laatste vergadering op 24 februari heeft de gemeenteraad van Hillegom het raadsvoorstel van het College over het Masterplan 2.0 van de sportverenigingen SDO Korfbal en Tafeltennis, Jeu de Boules Hillegom en Boogschietclub De Tulp aangenomen. Daarmee zijn de kaders voor het bouwplan en het benodigde krediet voor deze sportverenigingen vastgesteld. 

Door Jos Draijer

Dit tot tevredenheid van wethouder Karin Hoekstra (CDA). Dat bouwplan behelst de verbouwing/aanbouw van de bestaande SDO locatie voor tafeltennisruimte, gezamenlijke kantine, sanitaire voorziening en een hal voor Jeu de Boules (JBH). De bestaande Jeu de Boules buitenbanen op Sportpark de Zanderij verhuizen naar de SDO locatie en er worden tien binnenbanen aan toegevoegd.


De huidige graskorfbalvelden worden vervangen door een anderhalf kunstgrasveld met zand gedressed.

De gemeenteraad heeft een krediet beschikbaar gesteld in totaal 1.197.500 euro en wordt gedekt uit de Algemene reserve van de gemeente Hillegom. Door dit besluit van de gemeenteraad kunnen de betrokken verenigingen nu de plannen verder uitwerken en realiseren. De gemeente zal meewerken aan de wijziging van het bestemmingsplan. 


De nieuwe accommodatie zal worden beheerd door een nieuw op te richten rechtspersoon. In de bouwfase zal de sportvereniging SDO nog het voortouw nemen. Mede omdat deze vereniging de eigenaar is van de huidige, verouderde sportaccommodatie.


Wethouder Karin Hoekstra: 'Veel vertrouwen in de verenigingen'

Tijdens de behandeling van het raadsvoorstel werd door GroenLinks, D66, Bloeiend Hillegom en Fractie Co Jansen nog een amendement ingediend om te eisen van de deelnemende sportverenigingen dat nog voor de kredietverstrekking deze verenigingen de nieuwe rechtspersoon vormen die ook als ‘bouwheer' zouden kunnen fungeren. Wethouder Karin Hoekstra (CDA) gaf aan dat overbodig te vinden omdat ze veel vertrouwen heeft in de verenigingen dat zij de nieuwe rechtspersoon zullen vormen. 


Bovendien staat deze verplichting ook al in het Masterplan 2.0. zelf en er komen voldoende momenten waarop de voortgang van het project wordt geëvalueerd waarin de gemeente gekend wordt. Karin Hoekstra wist daarmee D66 en Bloeiend Hillegom over de streep te trekken waardoor het Collegevoorstel met 14 voor en 2 tegen (D van Egmond/GL en Co Jansen) werd aangenomen.