De Spartaan succesvol bij NK Indoor

Lisse n Afgelopen zaterdag en zondag werd het NK Indoor Atletiek gehouden in het Omnisportcentrum in Apeldoorn. Dit nationale kampioenschap verliep voor atleten van De Spartaan succesvol.

Andrea Bouma behaalde op de sterk bezette 400 meter, achter onder meer Femke Bol, een mooie vijfde plaats. In de serie had ze haar persoonlijk record aangescherpt naar 53.12 seconden. In de finale kwam ze hierbij weer dicht in de buurt en liep ze 53.30 seconden. 

In de serie van de 400 meter kwam op zaterdag ook nog Anne-Wil van Werkhoven in actie. Ze liep naar een stabiele tijd van 59.69 seconden.


Eerder op de zaterdag had Anne-Wil zich al laten zien bij het hink-stap-springen. Direct in haar eerste poging sprong ze naar een nieuw persoonlijk record van 11.61 meter, ruim 50 centimeter verder dan haar beste prestatie tot dan toe. Dit bleek goed genoeg voor een vijfde plaats. 

En ook bij het hink-stap-springen van de mannen kwam een lid van de Spartaan in actie. Jelle van der Zon sprong naar een zesde plaats met 12.89 meter.


Meer over het NK Indoor Junioren en de Meerkamp Indoor is te lezen op www.lissernieuws.nl.