Afbeelding
Foto: pr

Drie Hillegomse parken krijgen een kunstwerk

Algemeen

In de drie Hillegomse parken het Van Nispenpark, het Beltpark en het Elsbroekpark komt een kunstwerk te staan van kunstenaar David Moinot. Het gaat om een schildersezel van gewapend beton. De kunstwerken worden naar verwachting rond de zomer geplaatst.

Kunst speelt een onmisbare rol bij het creëren van een aangenaam leefklimaat. Kunst zorgt ook voor verbinding in de samenleving. Daarom vindt de gemeente het belangrijk om beeldende kunst te plaatsen in de openbare buitenruimte. 

Keuze van de kunstcommissie

Het college heeft besloten om de keuze van de Hillegomse kunstcommissie voor de schildersezels over te nemen. Voor het plaatsen wordt een omgevingsvergunning aangevraagd. De schildersezels komen op mooie locaties te staan en dagen voorbijgangers uit om met een artistiek oog naar de woonomgeving te kijken. Verder zijn ze een mooie aanvulling op de andere activiteiten waartoe de locaties uitnodigen, namelijk ontspanning, sport, recreatie, spelen, creativiteit en talentontwikkeling.

Over de kunstenaar en zijn kunst

David Moinot maakt straatmeubilair als kunstuiting volgens het En Plein Air-concept (EPA), oftewel ‘in de open lucht’. Hij zegt hierover: ‘Het concept moedigt creatieve expressie aan voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus. Ik zou graag zien dat meer mensen buiten gaan schilderen en ik hoop dat mijn schildersezels dat stimuleren. Ze geven iedereen de kans zijn of haar artistieke talenten te ontwikkelen en zich te laten inspireren’.