Het bruidspaar Denise en Nigel met de bruidsmeisjes en de doedelzakspeler.
Het bruidspaar Denise en Nigel met de bruidsmeisjes en de doedelzakspeler. Foto: Annemiek Cornelissen

Traditionele Schotse bruiloft trekt veel bekijks

Algemeen

De huwelijksdatum was bewust gekozen, woensdag 9 maart. Op deze datum waren ze gedurende één dag allebei 33 jaar. Denise en Nigel Anderson stapten op het gemeentehuis in Lisse in het huwelijksbootje. 

Door Annemiek Cornelissen

Denise is op 8 maart 33 geworden en Nigel op 10 maart 34. “Daarom wilden ze op deze dag per se trouwen”, vertelt de trotse moeder van Denise, Tonia den Dulk. Er zat nog een andere bijzondere kant aan het huwelijk. Omdat Nigel Schots is, vond het volgens de tradities van dit land plaats. Zo was de bruidegom gehuld in een Schotse kilt, werd de bruid opgehaald met een Engelse taxi en was er een doedelzakspeler aanwezig. Het was dan ook niet zo gek dat het tweetal na de huwelijksvoltrekking veel bekijks had.

Fortnite
Sinds afgelopen kerst wonen Denise en Nigel samen in Lisse. Volgens moeder Tonia hebben ze elkaar twee jaar geleden leren kennen via het spel Fortnite. “Nigel woonde in Schotland en ze wilden elkaar heel graag zien. Het was vanwege corona niet mogelijk om naar Nederland te komen, maar andersom wel, dus Denise ging naar Schotland. Daar is de liefde opgebloeid.” Volgens Tonia heeft Nigel op traditionele wijze de hand van Denise gevraagd aan haar, haar man Leendert en haar twee kleindochters. “Hij heeft ons allemaal gebeld. Als moeder kan ik zeggen dat ze bij elkaar horen. Ze zijn voor elkaar de liefde van hun leven. Wij zijn heel blij met Nigel als schoonzoon. Hij is een superdaddy voor de dochters van Denise, Madelief (13) en Eline (9).” Tonia verklapt dat ze ook samen een kindje zullen krijgen. “Op 11 juni krijgen ze een babyboy, ik kan niet wachten.”
De traditie bepaalt dat de bruidegom de bruid van tevoren niet mag zien. Nigel wachtte Denise daarom op in de trouwzaal van het gemeentehuis, na opgehaald te zijn door zijn schoonvader en zijn zusje Venus. Voorafgegaan door de twee dochters van Denise als bruidsmeisjes en de doedelzakspeler, zag hij zijn bruid voor het eerst. Na de huwelijksinzegening, waar de omi en ouders van Denise en haar broer Gerco getuigen waren, werden er foto’s gemaakt in ‘t Huys Dever en vond er een klein feestje plaats in de woning van het pasgetrouwde stel, compleet met bruidstaart. Een echt feest zal plaatsvinden na de geboorte van hun zoon. De familie uit Schotland zal daarbij wel aanwezig zijn. Zij konden de huwelijksplechtigheid volgens via een livestream.