Ga op een roeicursus bij Iris. | Foto: pr
Ga op een roeicursus bij Iris. | Foto: pr Foto:

Roeicursus van Iris voor 18- tot 30-jarigen

Lisse n Ben jij tussen de 18-30 jaar? Kom dan in acht lessen kennismaken met de roeisport! Roeivereniging Iris organiseert speciaal voor deze doelgroep een spoedcursus roeien. 

Vorig jaar april is er een grote groep jongeren gestart met roeien. Onze ervaring is dat jonge roeiers het heel snel leren en dat hebben zij ook bewezen. Zo hebben ze al deelgenomen aan wedstrijden en liggen zij in mei van dit jaar aan de start van de elfstedenroeimarathon. 

In april starten we daarom wederom een spoedcursus roeien voor 18-30 jarigen. In een mum van tijd kan je zelfstandig kan roeien. Samen in een 2, een 4 of alleen in een skiff. Dit jaar willen we ook toewerken naar het roeien in de 8. Naast roeien houden we ook van gezelligheid en er worden dan ook diverse nevenactiviteiten georganiseerd, zoals borrel en etentjes. Je interesse gewekt? Starten kan individueel of per (vrienden)team. Uitgangspunt is twee lessen per week. 

En ben je jonger of ouder dan 18-30 jaar? Ook dan ben je welkom.Half april starten we ook met andere beginnerslessen. 

Roeivereniging Iris zit aan de Ruishornlaan 21-23 in Lisse. Aanmelden kan via mailadres info.rv.iris@gmail.com. Bellen kan ook: (06) 83 77 81 60.


Nieuwe workshops Kulturele Raad

Hillegom n Bij de Kulturele Raad start binnenkort weer een aantal korte workshops, zoals onder andere De gezonde keuken, Een zomerrok maken. 

Ook Glas in lood & tiffany glastechniek, Art journaling, Portret tekenen, Mooi kijken, Haken voor beginners, Sterrenkunde, Sieraden maken en Theeschrijfcafe zijn workshops die gevolgd kunnen worden. Daarnaast kan worden deelgenomen aan de doorlopende talencursussen en schilderactiviteiten. 


Voor meer informatie en inschrijving, zie de website SCBH.nl.


Maak samen Hillegom Schoon

actie n De gemeente Hillegom doet zaterdag 19 maart weer mee aan de 20e editie van de Landelijke Opschoondag.

Op deze dag gaan overal in het land gemeenten, bedrijven, scholen, verenigingen en vrijwilligers samen de straat op om zwerfafval aan te pakken. Deze editie van de Landelijke Opschoondag heeft als overkoepelend thema ‘Elke verpakking telt!' De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met de gemeente, Meerlanden en Tjarda Hillegom. Om 10.00 verzamelen de vrijwilligers in de Hoofdstraat, ter hoogte van de Oude Pomp. Wethouder Jan van Rijn zal, na een openingswoordje, het startsein geven, waarna in groepjes de verschillende routes worden aangepakt. Rond 12.00 uur is er een afsluiting met een broodje en wat te drinken in de Hoftuin. Naast de opschoonactie is er ook een zwerfafvalspeurtocht en prijsvraag zijn, waarmee mooie prijzen te verdienen vallen. Iedereen is welkom om aan te sluiten; de organisatie laat weten dat het wel fijn is dat iedereen zich aanmeldt, zodat van tevoren een inschatting gemaakt kan worden hoeveel mensen er mee doen. Opschoonmaterialen zijn aanwezig. Aanmelden kan via hillegomschoon@gmail.com.