Avondvierdaagse Lisse en Lisserbroek

wandelen n De avondvierdaagse in Lisse en Lisserbroek wordt weer als vanouds! In de week van 30 mei tot en met 3 juni gaat het wandelfestijn weer los. 

Deze hele week vertrekken vele honderden liefhebbers voor het wandelen van verschillende schitterende wandelroutes door onze mooie streek. Het is mogelijk om in te schrijven voor twee afstanden, dit zijn 5 en 10 km. Ook is het mogelijk om in te schrijven voor deelname aan slechts één van de routes. Aanmelden tijdens de voorinschrijving is voordeliger dan tijdens de wandelweek. Voorinschrijving is mogelijk bij Speeltuinvereniging Marijke op maandagavond 16 mei van 19.00 tot 20.00 en woensdagmiddag 18 mei tussen 14.00 en 15.00. Ben je volwassen en wil je tijdens het evenement graag helpen als verkeersregelaar of vrijwilliger, neem dan snel contact met ons op. Kijk voor meer informatie op www.svmarijke.nl/a4daagse.


Verzamelplek voor hulp aan Oekraïne

Hillegom n Van Ivan, woonachtig in Hillegom en van origine Oekrainer, kreeg de redactie de volgende oproep: 

"Ik wil mensen in Oekraïne helpen, dus ik verzamel humanitaire hulp en stuur die naar Oekraïne gaan waar veel mensen het nodig hebben. Het is een wrede oorlog in Oekraïne, oorlog tegen democratie, vrijheid en menselijkheid. Veel mannen, vrouwen en kinderen verloren hun huizen en leven. 

Maar wij kunnen ze helpen! Elke dag sturen we vrachtwagens vol humanitaire hulp naar deze mensen. We verzamelen: medische spullen (paracetamol, ibuprofen, pleister, verband); luiers, opvolgmelk, tandpasta, zeep, batterijen, maandverband, tampons; slaapzakken, dekens en voedsel in blikken of verpakkingen lang houdbaar (geen glazen potten)."


Verzamelplek: Loshaven 15, Hillegom (Ivan) of een plaats uit de lijst: https://help-ukraine.nl.


Groen en wonen 

Hillegom n Nu de sleutel van het prachtige gloednieuwe IKC Vossepark door de gemeente is overgedragen aan het Schoolbestuur Sofiascholen en Blos Kinderopvang is de verhuizing vanaf de locaties Leerwinkel /Wonderland aanstaande. Na die verhuizing zullen grond en gebouwen aan de gemeente worden overgedragen. 

Het gemeentebestuur wil in samenspraak direct omwonenden plannen ontwikkelen voor de toekomstige invulling van deze locaties nadat de gebouwen zijn gesloopt. Eind januari heeft gemeente al een (toch nog) digitale informatieavond georganiseerd.

Dat was door de digitale vorm van informatie uitwisseling geen onverdeeld succes. 


(Lees verder op de site: www.dehillegommer.nl)

Wel werd duidelijk dat de deelnemers overduidelijk uitspreken zoveel mogelijk vergroening van de wijk te willen, waarbij kleinschalige en in de omgeving passende woningbouw niet op voorhand wordt uitgesloten. Het huidige college van BBH en CDA heeft de ingebrachte ideeën vanuit de inwoners over de invulling van de vrijkomende locaties opnieuw gewogen en heeft nu als doel gekozen: behoud van voldoende groen in de wijk en een bijdrage leveren aan de grote behoefte aan woningen. Dus, de juiste balans tussen groen en wonen vinden.

De komende maanden werkt het gemeentebestuur verder aan een ontwikkelplan voor Cerespark en omgeving dat aan de omwonenden wordt voorgelegd. Daarbij wordt ook de in de eerste informatiebijeenkomst geopperde variant uitgewerkt om op de locatie Wonderland een kleinschalig complex te realiseren met diverse sociale huur wooneenheden voor één- en tweepersoonshuishoudens. En op de locatie Leerwinkel enkele eengezinswoningen en/of twee-onder- een kap woningen aan de Savornin Lohmanlaan te realiseren. 

Voor de zomer organiseert een tweede informatiebijeenkomst.

Bent u direct betrokkene en wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in het Cerespark en omgeving? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief via de projectpagina www.hillegom.nl/cerespark. 

U kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden.