Blije gezichten dankzij NLdoet-wandeling

Lisse n Van Atletiekvereniging De Spartaan wandelden 25 vrijwilligers met 25 bewoners van DSV| Rustoord op vrijdag 11 maart door het dorpshart. Via de Heereweg naar de Kanaalstraat, Blokhuis in en via de Molenstraat naar de koffie. 

Onderweg werd er gezongen, gelachen, gezwaaid. Voor de bewoners was het een uitje om weer in het dorp te zijn. Enkele reacties:

Vroeger heb ik met deze mevrouw de Vara speelgoedactie geregeld in Lisse!

Met deze mijnheer heb ik nog in de bloemen gewerkt in 1970!

Wat staan er toch mooie bollen in de Kanaalstraat. Sinds wanneer?

Dat parkeerterrein aan de Haven, is daar nu ook de kermis?

Ik heb zo genoten, kom je volgende week weer?


In de foyer van Floralis stond de koffie klaar met een grote koek van Albert Heijn. Er werden verhalen van vroeger verteld en langsfietsende bekenden begroet. Terug in Rustoord werden de bewoners en vrijwilligers verrast met een mooie bos tulpen van H. van der Slot. De organisatoren bedanken de vrijwilligers van Rustoord, AV de Spartaan, maar ook vereniging Oud Lisse en Brasserie Family voor hun sponsoring. "We hebben een glimlach getoverd op de gezichten van de mensen!"


Met een veilig gevoel op de racefiets

Beginnerscursus toerfietsen Start2Bike 

Lisse n Veel mensen kopen vol enthousiasme een mountainbike of racefiets, maar komen er al gauw achter dat remmen, schakelen en in balans blijven op zo’n fiets wel wat anders is dan fietsen op een gewone fiets. Maak een vliegende start en doe mee met Start2Bike bij RTV de Bollenstreek op 26 maart.

Samen met deskundige trainers en andere gelijkgestemde fietsers werk je aan je basistechniek. Ook is er volop aandacht voor veilig sportief fietsen. In 4 trainingen van elk ongeveer 3 uur ga je de basistechniek op de fiets verbeteren. Na Start2Bike heb je je conditie verbeterd, nieuwe fietsvrienden gemaakt en het vertrouwen en de techniek om zelf lekker te gaan fietsen. 

Startdatum: 26 maart, tijd 09.30 - 12.30 uur, locatie: RTV de Bolllenstreek, Spekkelaan 3. Deelnamekosten: €37,50 voor 4 trainingen. Wat neem je mee: racefiets en helm. Inschrijven kan via www.start2bike.nl of via www.rtvdebollenstreek.nl. De inschrijving is nu open.