Ledenavond HDV Lisse & omstreken

Lisse n Het bestuur van de Harddraverijvereniging Lisse & omstreken houdt op 25 maart in 't Poelhuys (Vivaldistraat 4) de 122ste ledenavond. 

Uitgenodigd zijn alle leden en ereleden van de vereniging. Wil je graag lid worden, dan kan dat ter plaatse en ben je van harte welkom. Vanaf 19.30 uur is er inloop met een kopje koffie en om 20.00 uur start de jaarvergadering. Deze avond is tevens de officiƫle opening van het jubileumjaar en het heuglijke feit van de ondertekening als immaterieel erfgoed van de kortebaandravij. De HDV introduceert haar nieuwe secretaris, neemt afscheid van haar voorzitter Tom en doet de overdracht van de voorzittershamer aan de nieuwe voorzitter. Verder is er de voordracht van vier nieuwe bestuursleden die op instemming rekenen van de aanwezigen. De HDV maakt deze feestelijke avond compleet met de traditionele loterij, oliebollen van de Familie Brouwer en een drankje om te proosten op het 150-jarig bestaan. Zie ook www.hdv-lisse.nl en www.feestweeklisse.nl.


Sportinstuif groot succes

Lisse n Na een rumoerige tijd met afgelaste activiteiten, beperkingen en maatregelen was het op 3 maart dan eindelijk weer eens zover: een sportinstuif in Sportcentrum de Waterkanten.

Dit werd georganiseerd door Team Buurtsportcoaches Lisse in samenwerking met Hisalis, Bodybouw, Liusna, Badmintonvereniging Lisse, Basketbalvereniging Lisse en Zwemvereniging de Watervrienden. Er werden verschillende clinics aangeboden voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.

Maar liefst 150 enthousiaste kinderen stonden om 09.45 uur startklaar om zich aan te melden bij Sportcentrum de Waterkanten. Er was voor iedereen een LJ Sport goodiebag met daarin de indeling van de sporten. De kinderen konden aan drie clinics meedoen. Tussendoor was er tijd voor een flesje water, een krentenbol en een stukje fruit, gesponsord door Albert Heijn. De dag werd afgesloten in het zwembad met een clinic van De Watervrienden. Aan het einde van deze sportieve dag was iedereen tevreden; de kinderen, de sportverenigingen en Team Buurtsportcoaches Lisse. Benieuwd naar wat er de komende tijd wordt georganiseerd? Kijk op www.lisseactief.nl voor het sport- en beweegaanbod in Lisse.


Wandelen in het Keukenhofbos

Lisse n Samen met Groei & Bloei organiseert NME De Groene Bol weer een wandeling door het Keukenhofbos op zaterdag 26 maart. Start om 14.00 uur bij NME De Groene Bol op landgoed Keukenhof naast de kinderboerderij. De stinsenflora zal de aandacht opeisen, maar ook de bomen worden niet vergeten. Aanmelden voor 19 maart bij Wim Grimme: grimme@xs4all.nl.