Wethouder Van der Zwet hielp een handje. | Foto: Corine Zijerveld
Wethouder Van der Zwet hielp een handje. | Foto: Corine Zijerveld Foto: Corine Zijerveld

Vergoeding voor controle op coronatoegangsbewijzen

Lisse n De gemeente Lisse zet een rijksbijdrage in om ondernemingen, verenigingen en stichtingen financieel tegemoet te komen bij de controle op coronatoegangsbewijzen (CTB). 

De Rijksoverheid heeft het geld specifiek voor dit doel aan gemeenten beschikbaar gesteld. Vorig jaar werd deze regeling ook al geboden voor verenigingen en stichtingen. In aanvulling hierop kunnen nu ook ondernemingen een aanvraag indienen. De ondernemingen, verenigingen en stichtingen die in de periode van 1 januari tot 26 maart 2022 hiervoor kosten maken/hebben gemaakt die voor vergoeding in aanmerking komen, kunnen aanspraak doen op deze regeling. De aanvrager kan op grond van deze regeling maximaal 4.000,- euro terugvragen voor gemaakte kosten voor controle op het CTB.

Lees meer op www.lissernieuws.nl


Boomfeestdag naar november

Lisse n Net als in Hillegom (zie pagina 9) is ook in Lisse een start gemaakt met het planten van de bomen die al besteld waren voor de Nationale Boomfeestdag.

Boomfeestdag is dit jaar echter verplaatst naar november. Wethouder Kees van der Zwet heeft begin maart aan de Punterhof in Lisse een nieuwe kastanjeboom geplant. Gemeente Lisse plant veel inheemse bomen die hier van nature voorkomen. Deze bomen bieden voedsel en nestgelegenheid voor vogels en insecten. Ook plant de gemeente klimaatbomen. Die kunnen goed tegen de veranderende klimaatomstandigheden: zogenaamde ‘toekomstbomen'.