Afbeelding
Foto:

Jubilarissen bij Zonnebloem afdeling Lisse

Lisse n Vrijdagmiddag 18 maart kwamen de vrijwilligers van de Zonnebloem Lisse samen voor een gezellig samenzijn, waarbij de jubilarissen onder de vrijwilligers met een mooi boeket werden gehuldigd. 

Helaas waren er wat vrijwilligers verhinderd; van de acht jubilarissen kon de voorzitter er maar aan vier persoonlijk een bloemetje overhandigen, bij de andere vier werd het boeket thuisbezorgd. De vrijwilligers die 10 jaar actief zijn geweest, hebben ook een zilveren speldje met een zonnebloem gekregen. Bij de vereniging kunnen nog steeds deelnemers en vrijwilligers aangemeld worden via de secretaris: lissezonnebloem@gmail.com of 06-20912332.


Uitslag GR-verkiezingen 2022 Lisse

Lisse n Na telling van de stemmen voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 komt Nieuw Lisse als winnaar uit de bus. De lokale partij gaat van 4 naar 6 zetels in de raad. 

De combinatie PvdA-GroenLinks komt op 3 zetels. In 2018 deed de PvdA nog zelfstandig mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en haalde toen 1 zetel. 

Het CDA verliest in Lisse en gaat van 5 naar 3 zetels. Ook D66, in 2018 nog goed voor 4 zetels, verliest en komt uit op 2 zetels. VVD en SGP-ChristenUnie blijven stabiel en komen op hetzelfde aantal zetels als vier jaar geleden, de VVD op 3 zetels, SGP-ChristenUnie op 2. 


Lagere opkomst

De opkomst bij de gemeenteraadsverkiezingen was landelijk gezien historisch laag. Ook in Lisse kwamen minder mensen hun stem uitbrengen tussen maandag 14 en woensdag 16 maart. 55,3 procent van de kiesgerechtigden in Lisse heeft zijn stem uitgebracht. Dat was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen iets hoger, namelijk 57,7 procent. 

De uitslag zoals hierboven gemeld is nog voorlopig, de officiƫle uitslag is 21 maart na sluitingstijd van deze krant bekendgemaakt.