Docenten gezocht voor cursussen Nederlands voor anderstaligen

leren n Volksuniversiteit Lisse is op zoek naar docenten voor de cursussen Nederlands voor anderstaligen/Dutch for foreigners. 

In de Bollenstreek komen regelmatig mensen wonen die geen Nederlands spreken. Als Volksuniversiteit willen wij hen graag een laagdrempelige cursus aanbieden. Daarom zijn wij voor het nieuwe cursusseizoen op zoek naar docenten die dit (tegen vergoeding) kunnen verzorgen. De lessen zullen in de avonduren op doordeweekse dagen gegeven worden.Voor meer informatie kan je contact opnemen met Gerda Schalkers, tel: 06-41280551 of een e-mail sturen naar info@volksuniversiteit-lisse.nl.


Kom proeven en ervaren

streek n Na twee jaar van beperkingen is het voor vrijwilligersorganisaties weer mogelijk om echt aan de slag te gaan. Daarom willen WelzijnsKompas en Welzijn Teylingen samen met een aantal vrijwilligersorganisaties uit Hillegom, Lisse en Teylingen dit jaar feestelijk van start gaan met een vrijwilligersproeverij in de week van maandag 11 tot en met donderdag 14 april. 

Vrijwilligersorganisaties openen hun deuren om een kijkje achter de schermen te nemen en de sfeer te proeven binnen deze organisaties. En dus om zo meteen te kunnen ervaren of er een goede match is tussen organisatie en vrijwilliger. 

De vrijwilligersproeverij start op maandag 11 april van 14.00 tot 16.30 uur met een interactieve vrijwilligersmarkt in de bibliotheek Lisse. Om 15.00 uur kunnen inwoners samen met de organisaties in gesprek gaan over een aantal onderwerpen. Iedereen die interesse heeft, inwoner, professional, ervaringsdeskundige of organisatie, is welkom. 

Daarnaast zijn er verschillende andere activiteiten te doen. Op dinsdag 12 april is er bijvoorbeeld een vrijwilligersmarkt in Plein28 in Hillegom. 

Deze vrijwilligersproeverij staat ook in het teken van inclusieve vrijwilligersplekken. Waarbij de welzijnsorganisaties aandacht vragen voor meer plekken bij (vrijwilligers)organisaties voor inwoners met psychosociale klachten, een fysieke beperking of mensen die wat meer moeite hebben met de taal. De vrijwilligersorganisaties die meedoen aan deze proeverij staan hiervoor open. 

(vrijwilligers)organisaties die graag meer willen weten over inclusieve vrijwilligersplekken kunnen bij WelzijnsKompas en Welzijn Teylingen terecht. Dit jaar gaan zij in de verschillende dorpen verschillende zogenoemde vrijwilligersexpedities houden. Waarbij zij aan de hand van een thema met inwoners en vrijwilligersorganisaties in gesprek willen gaan. Om zo van elkaar te leren, te ontdekken wat nodig is voor inwoners en organisaties en hoe zij elkaar hierin kunnen vinden. 

Meer info via: Carmen van Wort van WelzijnsKompas via c.vanwort@welzijnskompas.nl of www.welzijnskompas.nl/vrijwilligersproeverij of neem contact op met WelzijnsKompas via 0252 – 757 100 (tussen 9.00 – 12.30 uur).


Aftrap Vrijwilligerscafé

Hillegom/Lisse n Het vrijwilligerscafé gaat weer van start. 

Het café is een maandelijks terugkerend moment, afwisselend in Hillegom en Lisse, waar vrijwilligers elkaar ontmoeten en ervaringen uitwisselen. Dinsdagavond 1 maart was in Plein28 de aftrap. Maar ook bij interesse in vrijwilligerswerk staan de deuren van het café open. Dinsdag 5 april is het Vrijwilligerscafé in ‘t Poelhuys in Lisse vanaf 19.00. Meer weten? Bel: 0252-757100