Na ruim 10 jaar nam Tom Rooijakkers afscheid als voorzitter.
Na ruim 10 jaar nam Tom Rooijakkers afscheid als voorzitter. Foto: Rob vd Linden

Twee extra feestweekenden in jubileumjaar HDV

Algemeen

Harddraverijvereniging Lisse & Omstreken hield vrijdag 25 maart de uitgestelde ledenavond die op de tweede vrijdag in januari niet door kon gaan. In ‘t Poelhuys stonden drie punten centraal, die het tot een avond met een speciaal tintje maakten: de kortebaandraverij is uitgeroepen tot immaterieel erfgoed, het afscheid van Tom Rooijakkers en Monique ten Holter en het installeren van nieuwe bestuursleden, en het jubileumjaar 2022 waarin de HDV 150 jaar bestaat.

Recent is bekend geworden dat de kortebaandraverij is opgenomen op de lijst van immaterieel erfgoed. Samen met burgemeester Lies Spruit tekende Tom Rooijakkers het certificaat voor bijschrijving op de lijst van immaterieel erfgoed. Dit certificaat was al ondertekend door de directeur van de stichting KIEN (Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland). 

Afscheid
Monique ten Holter heeft vorig jaar het stokje al overgedragen aan René Slobbe, maar werd tijdens de ledenavond bedankt en tot erelid verklaard. Ook werd afscheid genomen van Tom Rooijakkers, al sinds 1979 verbonden aan de HDV. In 2010 nam hij interim de voorzittershamer van Ad van Zelst over om in 2011 als volwaardig voorzitter de HDV te leiden. Dit heeft hij met verve gedaan. De nieuwe voorzitter Henk van Dongen had de eer om nieuwe bestuursleden te installeren: Arno Biesheuvel, Kevin Beck, Frank Peereboom en Denise van de Vlugt.

Jubileumjaar
Vanwege het jubileumjaar 2022 is het bestuur druk met het organiseren van twee extra feestweekenden. Op 14/15 mei is het tijd voor sport en spel. Op verschillende plaatsen in het dorp komen er evenementen en het plan is om de grootste stormbaan van Nederland op te zetten bij De Spartaan. In het weekend van 11/12 juni is het tijd voor gezelligheid met het hele gezin: een fietstocht, een foodtruckevent en meer. Er komen flyers die huis-aan-huis verspreid worden met het hele programma. Er is ook een speciale ‘HDV 150 jaar’-vlag gemaakt. Alle leden mogen er een mee naar huis nemen, en twee grote vlaggen gingen naar de trouwste vlaggers en vrijwilligers Aad Onderwater en Peter de Haas.
De ledenavond is een avond van tradities, dus was de firma Brouwer present met oliebollen. De jaarlijkse loterij is ook een mooie traditie en leverde weer heel wat blije gezichten op.

De vergadering werd gehouden in 't Poelhuys.
Burgemeester Lies Spruit en Tom Rooijakkers ondertekenden het certificaat voor bijschrijven van de kortebaandraverij op de lijst Immaterieel Erfgoed.