Bij de molen wordt gewerkt bij de narcissen, die daar volop te vinden zijn.
Bij de molen wordt gewerkt bij de narcissen, die daar volop te vinden zijn. Foto: pr

Keukenhof bij opening al volop in bloei

Algemeen Keukenhof

Het mag weer, genieten van al het moois dat Keukenhof te bieden heeft. Voor bezoekers een traktatie, want bij het openen van de poorten van de 73ste editie op donderdag 24 maart toonde het lentepark al volop kleur.

In het park zijn meer bollen geplant dan ooit. Het vroege lentezonnetje heeft er mede voor gezorgd dat Keukenhofbezoekers vanaf het allereerste moment volop kunnen genieten van alle kleuren en geuren. Het eerste wat je ziet als je het park binnenloopt is de enorme bloemenheuvel vol bloeiende krokussen en vroege tulpjes. Bij de molen zijn het op dit moment de narcissen met hun goudgele kroontjes die het beeld bepalen met op de achtergrond de bloeiende bollenvelden. Nabij de inspiratietuinen zijn de eerste prachtige mengsels al te zien. De bollen zijn in lagen geplant zodat het hele seizoen kleur toont met de talrijke tulpen, narcissen, hyacinten en andere voorjaarsbloemen.

Mooiste etalage
“Het is fantastisch om de poorten na twee jaar weer gewoon wijd open te kunnen zetten voor bezoekers en Keukenhof te laten zien zoals het bedoeld is”, zei Keukenhofdirecteur Bart Siemerink enkele dagen voor de opening. “We hebben geen enkele concessie gedaan bij de opbouw van het park. We willen de mooiste etalage van de sierteeltsector zijn en ’s werelds mooiste lentetuin. Er zijn weer prachtige ontwerpen geplant en het aanbod vanuit de bloemen- en plantenbedrijven is groter dan ooit. We hadden al prachtige bloemenshows en daar is nu ook nog een fraaie plantenhoek bij gekomen naast de tulpentuin in het Willem Alexander Paviljoen om te laten zien wat Nederland bloemenland allemaal te bieden heeft.”

Paviljoens
Het Beatrix Paviljoen is het hele seizoen gevuld is met orchideeën, anthuriums en medinilla’s. Ook deze keer zijn arrangeur Dries Lecke en zijn team erin geslaagd deze unieke producten een prachtig podium te geven. Het Oranje Nassau Paviljoen toont weer volop wisselende bloemenshows van roos tot alstroemeria. Hier weet arrangeur Heleen Valstar leuke verbindingen te leggen met het Keukenhofthema Flower Classics. Op dit moment staan hier nog de producten tulp en hyacint in de spotlights, maar deze worden weldra opgevolgd door fresia en gerbera. Wekelijks worden hier nieuwe producten getoond.

Flower Classics
“Bloemen zijn belangrijk voor mensen”, onderstreepte Siemerink. “Ze horen bij ons leven, al eeuwenlang. Binnen het thema Flower Classics brengen we de klassieke symboliek samen met de tulp als stralend middelpunt. Dit uit zich ook in een samenwerking met het Mauritshuis dat 200 jaar bestaat. Vandaar dat we de tijdens de persbijeenkomst afgelopen week een bloemrijke ontmoeting hadden gearrangeerd tussen Jacoba van Beieren, al jaren gastvrouw van Keukenhof, en het Meisje met de Parel, een van de meesterwerken van Johannes Vermeer die te zien is in het Mauritshuis. Keukenhofbezoekers zien het thema Flower Classics terug in de bloemenshows en inspiratietuinen.”
Keukenhof is geopend tot en met 15 mei. Zie ook www.keukenhof.nl.

Afbeelding
Het Meisje met de Parel en Jacoba van Beieren, die al jaren de gastvrouw is bij Keukenhof.
Het park toont al heel vel
Een fotogeniek doorkijkje.
De bomen worden in de komende weken ook steeds groener, als de blaadjes er weer aankomen.
Het Beatrix Paviljoen is gevuld met orchideeën, anthuriums en medinilla’s.