Afbeelding
Foto:

Vrijwilligers gezocht voor de bieb

DeZilk n De Bibliotheek Bollenstreek is voor haar vestiging in de Zilk op zoek naar vrijwillige gastheren/vrouwen met een klantgerichte instelling die zelfstandig de bezoekers ontvangt tijdens de openingstijden van de bibliotheek die gevestigd is in de basisschool De Egelantier in de Zilk.

De Bibliotheek Bollenstreek maakt gebruik van eigentijdse mogelijkheden en staat open voor vernieuwingen. Er wordt veel waarde gehecht aan verbinding met de lokale samenleving. De vrijwilliger gastheer/-vrouw houdt zich bezig met het gastvrij ontvangen van bezoekers en ze wegwijs maken in de bibliotheek. Verder wordt er geholpen bij het gebruik maken van apparatuur en het worden eenvoudige collectiegebonden vragen beantwoord. Sorteren, opruimen en presenteren van media, het houden van toezicht en bijdragen aan een gevoel van veiligheid behoort ook tot de taken. 


Voor meer informatie en reacties kan contact opgenomen worden met Susan van der Ploeg svdploeg@bibliotheekbollenstreek.nl. Of ga naar: www.bibliotheekbollenstreek.nl/vacatures.


Tuinwerkdag op De Groeituin

Hillegom n Voor iedereen die zin heeft om in de lentezon samen de handen uit de mouwen te steken; wees welkom op de maandelijkse tuinwerkdag op De Groeituin in Hillegom. Zaterdag 2 april gaan tussen 10.00 en 13.00 uur de werkschoenen weer aan en worden de mouwen opgestroopt. Voor koffie en thee met wat lekkers wordt gezorgd. 

Naast de maandelijkse tuinwerkdag is het ook mogelijk om op dinsdagmiddag, woensdagochtend- en middag lekker aan de slag te gaan. Op die momenten is er een medewerkster van WelzijnsKompas aanwezig. De Groeituin biedt een moment om even buiten te zijn en nieuwe mensen te ontmoeten. Aanmelden voor de tuinwerkdag of voor meer informatie kan contact worden opgenomen met buurtwerker Carlijn French van WelzijnsKompas via c.french@welzijnskompas.nl of 0252–757100. 


Aanvragen mantelzorgcompliment 

Hillegom/lisse n Vanaf heden is het weer mogelijk om bij WelzijnsKompas Hillegom-Lisse het mantelzorgcompliment aan te vragen. Dit kan nog tot 1 november dit jaar.

Via www.welzijnskompas.nl kan het formulier vanaf nu digitaal ingevuld worden. Meer informatie en de voorwaarden zijn ook op de website te vinden. Een papieren versie van het aanvraagformulier invullen kan ook. Dit formulier kan vanaf 1 april opgehaald worden bij WelzijnsKompas in Hillegom (Dienstencentrum Elsbroek) en in Lisse (Medisch Centrum Lisse). Ook in 2022 geven de gemeente Hillegom en Lisse mantelzorgers een blijk van waardering. Zij vinden het belangrijk dat mantelzorgers goed ondersteund worden en de waardering krijgen die ze verdienen. Dit jaar kiezen de gemeentes weer voor een waardering ter waarde van 100 euro.

Er kan gekozen worden voor een VVV cadeaukaart of een cadeaubon van lokale ondernemers met ruime keuze dicht bij huis en steun voor lokale ondernemers!

Voor vragen en/of hulp neem contact op met WelzijnsKompas via mantelzorg@welzijnskompas.nl of bel: 0252-757100.