Vervanging 36 rijwoningen en bouw extra woningen

Hillegom n Het college heeft 22 maart besloten om het bestemmingsplan Goed Wonen fase 2 aan te bieden aan de raad voor vaststelling. Hiermee is een stap gezet voor nieuwbouwwoningen in het gebied tussen de Meerstraat, Emmastraat, Hofstraat en Julianastraat. 

Het gaat om twee blokken van twintig sociale huurappartementen per blok, één blok van zeventien vrije sector koopappartementen en vijf nieuwe vrije sector koopwoningen. Deze komen aan de Julianastraat ter hoogte van het huidige parkeerterreintje. In totaal gaat het om 62 woningen ter vervanging van de bestaande 36 rijwoningen.

Voorafgaand aan het plan voor de woningen heeft het ontwerpbestemmingsplan ter visie gelegen, zodat inwoners konden reageren met vragen of opmerkingen. Dit kon van 27 oktober tot en met 7 december 2021. Als gevolg hiervan bleek het niet nodig om het plan aan te passen. Het college streeft naar verschillende soorten woningen in het dorp: koop of huur, klein of groot, geschikt voor starters, senioren of arbeidsmigranten. Die huizen komen zoveel mogelijk in de dorpskern. Bij de bouw kijkt de gemeente naar duurzaamheid. Naar verwachting neemt de gemeenteraad 28 april het definitieve besluit. Hierna kan de volgende stap gezet worden in de richting van de nodige uitbreiding en vernieuwing van sociale huurwoningen.