Afbeelding

Winst voor zowel Dames 1 als Heren 1 Hisalis

Lisse n Het was een goed weekend voor de eerste hockeyteams van Hisalis. Zowel Dames 1 als Heren 1 wisten 3 punten toe te voegen aan hun totaal.

Op zondag 27 maart speelde Dames 1 thuis tegen Baarn. Vol goede moed, want het was een zonovergoten dag en daarnaast ook nog Super Sunday, de zondag wanneer alle seniorenteams thuis spelen. Hisalis kwam wat traag op gang, maar in het tweede kwart werden mooie kansen gecreƫerd en dit leidde tot een aantal strafcorners. Voor de rust werd er een variant gespeeld die Tess van Bochove wist te scoren uit de rebound. Hisalis zette de goede lijn door en was de partij met de overhand. Baarn wist de druk af en toe op te voeren door te counteren, maar dit werd door de verdediging van Hisalis goed opgelost. Na de rust kwamen er meerdere kansen aan de kant van Hisalis. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd een strafcorner mooi benut door Jolien van Schieveen, wat een einduitslag van 2-0 als resultaat had. Een geslaagde dag voor de thuisploeg, die ervoor zorgde dat de 3 punten in Lisse bleven. (Verslag: Lindy Out)

Heren 1

Heren 1 speelde thuis tegen de Zwaluwen uit Utrecht. Het spel ging het eerste kwart redelijk gelijk op, met een licht overwicht voor de thuisclub, totdat Job van Schieveen vanaf de linkerkant cirkel de bal hard op de plank sloeg. De 1-0 brak de wedstrijd open en Hisalis ging op jacht naar meer. De eerste twee wedstrijden na de winsterstop waren in gelijkspel geƫindigd, meerdere belangrijke spelers waren geblesseerd (geweest) of konden door Covid niet spelen, dus het was tijd voor een duidelijke winstpartij. De Zwaluwen kwam niet onder de druk van Hisalis uit en kreeg meerdere strafcorners tegen. Sam Hoekstra liet zijn specialiteit weer zien: zijn harde sleeppush vloog via de stick van de keeper hoog in het net. Dit zorgde voor een iets comfortabeler 2-0 voorsprong na rust.

In het laatste kwart zette Hisalis grote druk op de verdediging van de Zwaluwen. Bruno Juray gaf een scherpe pas in de cirkel op de ervaren Dirk-Jan Remmerswaal, die vanaf de linkerachterlijn richting doel komend, zich realiseerde dat zijn scoringskans onvoldoende groot was. Hij nam de bal vervolgens zelf mee terug richting de strafbalstip en lokte de keeper mee waarna hij bij de bal zeer beheerst over hem heen in het doel pushte: 3-0.

Het bleef genieten voor het publiek want er waren nog veel meer kansen voor Hisalis om de score op te voeren. In een drukke aanvalssituatie voor het doel van Zwaluwen kon Jurriaan Beelen na een eerste schot op doel die hoog van de keeper terug kwam, langs het doel lopend de bal met een wippertje nog fraai in de rechterhoek leggen, maar de bal had eerder zijn lichaam geraakt en het doelpunt werd afgekeurd. De strafcorner die volgde werd niet benut.

Kort voor tijd sloeg invaller van Jong Heren 1 Tristan Beelen met een tennisslag de bal die hoog gespeeld werd rechtsboven in het net, maar omdat het erg druk was vlak voor het doel met aanvallers en verdedigers werd dit doelpunt afgekeurd wegens gevaarlijk spel. De 3-0 had nog verder op kunnen lopen door meer aanvalsacties en een sleepush van Sven Cozijn die centimeters naast ging, maar er werd niet meer gescoord.

Coach Tabe Roggeveen was tevreden over zijn mannen in deze wedstrijd waar de nul werd gehouden en Hisalis de hele wedstrijd overwicht toonde. (verslag Caroline van den Bosch, foto: Daan Rutgerink)