Pluim voor jonge mantelzorgers

Hillegom-Lisse n Vanaf heden is het weer mogelijk om een Pluim aan te vragen voor jonge mantelzorgers, kinderen die opgroeien met zorg, door ziekte binnen het gezin. Bijvoorbeeld een gehandicapt broertje of zusje, of een chronisch zieke moeder.

Deze jonge mantelzorgers maken zich zorgen over hun gezinslid, soms meer dan goed voor hen is. Het zijn gewone kinderen, in een bijzondere thuissituatie. Om deze kinderen te bedanken en te waarderen, is er in Hillegom en Lisse een Pluim voor jonge mantelzorgers. Dit bedankje is een cadeaubon naar keuze die bij een aantal lokale en regionale winkels, maar ook bij de bioscoop in Lisse, kan besteed. De Pluim kan aangevraagd worden voor jonge mantelzorgers van 8 t/m 17 jaar en dat kan tot 1 november van dit jaar. Aanvragen kan via het digitale aanvraagformulier op www.welzijnskompas.nl. Bel voor meer informatie naar WelzijnsKompas 0252-757100 op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur.


Diensten PG Lisse in wording

Lisse n De diensten van de Protestantse Gemeente Lisse i.w. vinden ook in april plaats in de Pauluskerk, Ruishornlaan 33. Op zaterdag 2 april is er echter om 20.00 uur een Passionconcert in de SWG-kerk aan de Veldhorststraat 48, met medewerking van koor Grace & Glory, georganiseerd door de Raad van Kerken Lisse. Op zondag 3 april is er om 10.00 uur een dienst in de Pauluskerk met ds. W.H.B. ten Voorde uit Nunspeet, mmv combo. Thema: De zieken verzorgen.