De jonge trompettist samen met burgemeester Arie van Erk.
De jonge trompettist samen met burgemeester Arie van Erk. Foto:Annemiek Cornelissen

Jeffrey Parmentier blij verrast met Hillegomse Hangkous voor belangeloze muzikale inzet

Algemeen

Burgemeester Arie van Erk verraste Jeffrey Parmentier vorige week met een Hillegomse Hangkous – een bronzen onderscheiding. 

Jeffrey was naar het gemeentehuis ‘gelokt’ met de vraag of hij trompet wilde spelen voor het afscheid van de Hillegomse raad. De jonge Hillegommer had werkelijk geen idee. Hij zette zijn optreden in met een aantal feestnummers, waarop spontaan de polonaise werd ingezet. Tijdens zijn bedankwoord haalde de burgemeester aan dat in tijden van ziekte en eenzaamheid muziek troost en afleiding kan bieden. “Dat was ook zo in de coronatijd. Daar weet jij alles van. Het was een zware tijd. Tegelijkertijd zag ik in de samenleving allerlei initiatieven om het leed te verzachten. Jij viel extra op. Je wilde iets doen voor de mensen in verzorgingshuizen. Nog even vroeg je je af of het wel een goed idee was. Of mensen het niet als overlast zouden ervaren of dat je geen boete zou krijgen. Je ouders verzekerden je ervan dat je het wel kon gokken en dat zij een eventuele boete zouden betalen.” 

Nationale en internationale bekendheid
Van Erk memoreerde dat zaterdag 21 maart 2020 het eerste optreden plaatsvond bij Bloemswaard en Bloemhof. Later volgde Parkwijk. Maar er volgde veel meer. “Op afstand kon jij mensen laten genieten. Beelden werden gedeeld op social media. De wijkagent twitterde. De regionale pers besteedde aandacht aan je optredens en beelden bereikten de landelijke tv. Filmpjes van je optreden kwamen zelfs terecht in Amerika.” Volgens de burgemeester was het niet meer te stoppen en had Jeffrey soms wel vier optredens op een dag, allemaal belangeloos. “Je moest ook nog examen doen voor je opleiding tot geluidstechnicus aan het Mediacollege dat je hebt gehaald.”

Prinses Beatrix
De burgemeester haalde aan dat Jeffrey op terrassen in Amsterdam geld bij elkaar speelde voor het Prinses Maxima Centrum. “Je speelde voor de politie You never walk alone, en in het Spaarne ziekenhuis. Je zou spelen voor Prinses Beatrix, maar dat ging niet door vanwege corona.
Jouw muziek, opgenomen bij Paleis Soestdijk kreeg de prinses te horen en zij stuurde je als dank een brief en een penning. Tot en met de laatste lockdown ben je doorgegaan en heb je veel mensen ontspanning en plezier gebracht. Daarvoor hebben we als gemeente veel respect en deze onderscheiding heb je dan ook verdiend.”