Rik Kuppen en Jeroen Dupont vormen een zeer professioneel muzikaal duo. | Foto: pr
Rik Kuppen en Jeroen Dupont vormen een zeer professioneel muzikaal duo. | Foto: pr Foto:

Klassieke vioolsonates in Koetshuis

concert n Jeroen Dupont (viool) en Rik Kuppen (piano) vormen samen een zeer professioneel muzikaal duo, dat op dinsdag 12 april optreedt in het Koetshuis van Kasteel Keukenhof. Op het programma staan de vioolsonate nr. 1 van Beethoven, vioolsonate nr. 2 van Brahms en vioolsonate op. 21 van Dohnanyi.

Jeroen Dupont (1987) kreeg vioolonderricht bij Coosje Wijzenbeek en Herman Krebbers. Voorts studeerde hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding. In 2007 werd hij eerste prijswinnaar bij het Oskar Back Concours. Dupont soleerde bij diverse orkesten in Nederland, waaronder het Concertgebouw Kamerorkest en het Limburgs Symfonie Orkest o.l.v. Ed Spanjaard. 

Rik Kuppen (1994) is een veelbelovende, jonge pianosolist en kamermusicus. Op zijn zeventiende werd hij toegelaten tot het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, waar hij studeerde bij Ellen Corver. In 2017 behaalde hij zijn master-diploma. Rik behaalde een 1e prijs bij het Prinses Christina Concours, hij werd finalist van het YPF en nam deel aan het Dutch Classical Talent Traject. Hij vormt al jaren een vast duo met klarinettist Jelmer De Moed. Sinds 2020 is Rik lid van het reeds gevestigde Brackmantrio, samen met Tim Brackman en Kalle de Bie.


Kaartverkoop

Het concert (met pauze) op 12 april begint om 20.15 uur. Vooraf wordt koffie, thee of een drankje aangeboden. Het Koetshuis is open vanaf 19.30 uur. Kaartverkoop uitsluitend via www.kasteelkeukenhof.nl/concerten Voor informatie: cultureel@kasteelkeukenhof.nl.


Doe mee: Schildercompetitie Kleurenpracht ’22

wedstrijd n Museum de Zwarte Tulp stimuleert het vastleggen van onze streek op welke wijze dan ook en organiseert voor de tweede keer Kleurenpracht. 

Zowel professioneel als aanstormend talent wordt uitgenodigd om de schoonheid van de Bollenstreek tot uitdrukking te brengen in picturale vorm, net zoals vele - vaak wereldberoemde - kunstenaars dat in de afgelopen 150 jaar al hebben gedaan. Op twee nog nader te bepalen locaties in Lisse wordt een tijdelijke galerie ingericht waar alle werken zijn te bewonderen. Met deze competitie zijn mooie geldprijzen te winnen. De werken kunnen worden ingeleverd in week 20 van dinsdag 17 mei t/m vrijdag 20 mei. De officiële opening van de exposities is op zaterdag 4 juni. De feestelijke sluiting met prijsuitreiking is op zaterdag 25 juni. 

Voor meer informatie zie de website www.kleurenpracht.com.