Lekker samen leren koken

Hillegom n In vier workshops gezond en lekker leren koken. Er worden verse ingrediënten gebruikt en indien voorradig, verse groenten van De Groeituin. Variatie volop: borrelhapjes, soepen maar ook complete maaltijden.

Iedereen is welkom; ook mensen zonder kookervaring. Na het koken gaan de deelnemers aan tafel om gezellig met z’n allen te proeven en te praten. 

En dat allemaal onder begeleiding van ‘Gezond met Esma’. Wat is gezonde voeding? Welke producten gebruik je en hoe is de bereiding? Esma geeft een rondleiding in de wereld van gezonde voeding.

De workshops vinden plaats op 14 en 21 april, 5 en 19 mei van 13.00 tot 16.00 uur. De kosten voor vier kookworkshops zijn totaal 20 euro. Aanmelden kan via Plein28@welzijnskompas.nl of WelzijnsKompas 0252-757100. 

Benieuwd naar andere activiteiten in Plein28? Surf dan naar www.plein28.nl.


Superslow kindertheater in Kulturele Raad

Hillegom n Zondag 24 april speelt het theatergezelschap BonteHond de kindervoorstelling Superslow in de Kulturele Raad. Een voorstelling voor peuters vanaf ongeveer 2,5 jaar oud.

Met goede bedoelingen, heel veel liefde en uit bescherming wil je je kind behoeden voor het onbekende. Maak je maar geen zorgen, kinderen zijn vaak prima in staat om dat zelf te ondervinden.
Ga mee op reis door het hoofd van een peuter tijdens deze fysieke, muzikale peutervoorstelling met weinig woorden. Een ode aan nieuwe dingen ontdekken en uit je comfortzone breken. Hetgeen waar peuters het allerbeste in zijn en iets dat ouders soms lastig vinden.

De Kulturele Raad is aan de Prinses Irenelaan 16 in Hillegom, aanvang: 14.30 uur. Kaartjes kostenn 6,50 euro en zijn te bestellen op www.cultuurhillegom.nl en te koop bij Vivant Frank Evers (contant) en op de middag aan de zaal.


God, sex en Shostakovich

DeZilk/Hillegom n Op 9 en 10 april brengt KunstKlank Noordwijk ‘God, Sex en Shostakovich’ naar Noordwijk. Op een bijzondere locatie, een druivenkas op de grens van De Zilk en Hillegom, speelt cellist en theatermaker Rata Kloppenburg haar (zoals ze zelf grappend zegt) ‘monoloog voor vrouw, cello en piano.’

De voorstelling gaat over een jong meisje dat opgroeit in een christelijke commune in de jaren ’70 en over het loskomen hiervan. De voorstelling is niet Kloppenburg’s manier van verwerken:

‘Nee, een verwerkingsproces kun je niet brengen voor een publiek. Het is een verhaal, mijn verhaal, maar het ligt ver achter mij. Ik vertel luchthartig over droevige zaken uit die tijd. Ik zie van mijn eigen verhaal altijd meer de grap; het is triestig humoristisch. Natuurlijk draag ik dit alles bij me maar ik ben er ook wel trots op dat ik dit bij me draag.‘

Kloppenburg lacht graag om alles wat haar gebeurt, overkomt

‘Ja hoor, ook in deze voorstelling kan ik zelf érg lachen om dat christelijke meisje in die commune waar seks en kunst, muziek, manieren waren om te ontsnappen.’

Het werk van Kloppenburg is uniek, zo blijkt. Zelf zegt ze: ‘De vorm is bijzonder, hoe de muziek de dingen van me overneemt, qua tekst.

Kloppenburg: ‘Als ik na afloop met een drankje rondloop, ontstaan altijd gesprekken over dat onderwerp!’ 

Meer info: www.kunstklank.nl.