Afbeelding
Foto:

Speciale MUP kastjes voor iedereen

Hillegom n Mariska Barrote Mondria, eigenaar van Fit4lady Hillegom kreeg vorige week twee dames op bezoek die pakketjes voor MUP kastjes verzorgen in Lisserbroek, leiden en Hillegom. Lisse en Oestgeest staan op punt om opgestart te worden. 

MUP staat voor: Menstruatie Uitgifte Punten, waar mensen die in armoede leven toch hun menstruatie pakketjes kunnen halen. Helemaal voor niets. Zij doen het vrijwillig en zijn op zoek naar mensen en bedrijven die willen steunen hierin. Zo ook heeft Fit4lady Hillegom hierin een bijdrage geleverd. 

Mariska: "Het is belangrijk dat alle vrouwen zich prettig kunnen voelen, ook in hun menstruatie week. Er heerst nog altijd een taboe over en dat is zonde. Fijn dat deze dames zich hier hard voor maken en dat steun ik dan ook graag!"

Annoeska: "Iedereen heeft er recht op. Het is niet de bedoeling dat mensen in armoede dit niet kunnen veroorloven en dus maar thuis blijven in de menstruatie week."


'Belangrijk dat vrouwen zich prettig voelen; ook in de menstruatieweek'

Natasja: "Wat Mariska zegt is geheel waar, die taboe moet eraf. Maak het probleem bespreekbaar. Armoede is al een taboe. Maar zeker ook menstruatie mag gewoon over gesproken worden. Er is niets verkeerd aan om hier over te praten."