Door het nieuwe IKC, kan de gemeente op de oude locatie van de Leerwinkel nieuwe plannen ontwikkelen. Foto: archief.
Door het nieuwe IKC, kan de gemeente op de oude locatie van de Leerwinkel nieuwe plannen ontwikkelen. Foto: archief. Foto:

Groen en wonen locatie Leerwinkel

Hillegom n Nu de sleutel van het prachtige gloednieuwe IKC Vossepark door de gemeente is overgedragen aan het Schoolbestuur Sofiascholen en Blos Kinderopvang is de verhuizing vanaf de locaties Leerwinkel /Wonderland aanstaande. Na die verhuizing zullen grond en gebouwen aan de gemeente worden overgedragen. 

Het gemeentebestuur wil in samenspraak direct omwonenden plannen ontwikkelen voor de toekomstige invulling van deze locaties nadat de gebouwen zijn gesloopt. Eind januari heeft gemeente al een (toch nog) digitale informatieavond georganiseerd. Dat was door de digitale vorm van informatie uitwisseling geen onverdeeld succes. Wel werd duidelijk dat de deelnemers overduidelijk uitspreken zoveel mogelijk vergroening van de wijk te willen, waarbij kleinschalige en in de omgeving passende woningbouw niet op voorhand wordt uitgesloten. Het huidige college van BBH en CDA heeft de ingebrachte ideeën vanuit de inwoners over de invulling van de vrijkomende locaties opnieuw gewogen en heeft nu als doel gekozen: behoud van voldoende groen in de wijk en een bijdrage leveren aan de grote behoefte aan woningen. (Lees verder: www.dehillegommer.nl)

Dus, de juiste balans tussen groen en wonen vinden.

De komende maanden werkt het gemeentebestuur verder aan een ontwikkelplan voor Cerespark en omgeving dat aan de omwonenden wordt voorgelegd. Daarbij wordt ook de in de eerste informatiebijeenkomst geopperde variant uitgewerkt om op de locatie Wonderland een kleinschalig complex te realiseren met diverse sociale huur wooneenheden voor één- en tweepersoonshuishoudens. En op de locatie Leerwinkel enkele eengezinswoningen en/of twee-onder- een kap woningen aan de Savornin Lohmanlaan te realiseren. 

Voor de zomer organiseert een tweede informatiebijeenkomst.

Bent u direct betrokkene en wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in het Cerespark en omgeving? Meldt u dan aan voor de digitale nieuwsbrief via de projectpagina www.hillegom.nl/cerespark. 

U kunt zich op elk gewenst moment weer afmelden.